Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 31-10-2010

Man beroofd van laptop

AMERSFOORT- Een 19-jarige man uit Soest is vrijdagmiddag beroofd van zijn laptop toen hij op zijn scooter reed.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding dat een 19-jarige man aan de Prins Frederiklaan was beroofd van zijn laptop. De man stopte voor een andere man die met zwaaiende armen op de rijbaan stond. Vervolgens sneed een man met een bivakmuts van achteren de laptoptas van zijn schouder. De beide mannen vluchtten vervolgens het bos in.

De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement dader1: Man, 22/23 jaar, tenger postuur, lichtgetinte huidskleur, smal gezicht, zwart mutsje, donkerblauwe spijkerbroek, zwarte jas tot op middel.

Signalement dader 2: Man, stevig postuur, zwarte bivakmuts, blauwe jas, blauwe spijkerbroek.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Eemland zuid :0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Veel te diep in het glaasje gekeken

WOUDENBERG- Een 36-jarige Pool, woonplaats onbekend, is zaterdagavond 30 oktober aangehouden omdat hij dronken met zijn auto een sloot is was gereden.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding dat er een personenauto in een sloot lag langs de Voskuilerweg. Ter plaatse trof de politie een Pool aan die overduidelijk te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1015 ug/l uit. De man kreeg een rijontzegging voor 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man krijgt kopstoot

AMERSFOORT- Een 22-jarige man uit Utrecht heeft zondagmorgen 31 oktober een kopstoot gehad van een 20-jarige man uit Leusden.

Omstreeks 04.15 uur werden agenten aangesproken door een voorbijganger dat er gevochten werd op een plein aan het Lieve Vrouwekerkhof. Ter plaatse troffen agenten een 22-jarige man aan met een bebloed gezicht. De man had staan praten met wat andere mannen toen één van hen, een 20-jarige man uit Leusden, plotseling agressief werd en hem een kopstoot gaf.

De man was nog aanwezig en agenten hielden hem aan. Tijdens de insluiting troffen ze een wikkel met vermoedelijk harddrugs aan en een bolletje hasj. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Donken man aangehouden voor meerdere verkeersovertredingen

AMERSFOORT- Een 41-jarige man uit Zeewolde is zaterdagavond 30 oktober aangehouden omdat hij in beschonken toestand meerdere verkeersovertredingen beging.

Omstreeks 21.50 uur zag een agent in burger aan de Frans Halsstraat een automobilist slingerend over de weg rijden. Hij alarmeerder zijn collegas die de achtervolging inzetten, waarbij de automobilist onder andere tegen het verkeer inreed en een geslotenverklaring negeerde. Uiteindelijk stopte de automobilist. De voorkant van de auto was beschadigd en de kentekenplaat was verdwenen. De bestuurder had te veel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 935 ug/l uit. De man kreeg rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg in totaal vijf bekeuringen.