Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 11.15 uur

Utrecht, 31-10-2010

Verkeerscontrole

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole aan de Straatweg op vrijdagochtend 29 oktober zijn tussen 08.30 uur en 10.50 uur 384 bestuurders bekeurd. In die tijd passeerden 1.325 bestuurders de radar, 386 bestuurders hielden zichniet aan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De topper reed 81 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Alcoholcontrole

BREUKELEN/ABOCUDE De politie van het korps Utrecht hield in samenwerking met de KLPD op vrijdagavond 29 oktober van 19.30 uur tot zaterdag 30 oktober 04.00 uur alcoholcontroles aan de Straatweg in Breukelen en de Burgemeester des Tombeweg en de op- en afrit A2 in Abcoude. In totaal zijn er 206 blaastesten afgenomen, acht bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober is een 29-jarige automobiliste uit De Bilt aangehouden voor het fors overtreden van de maximale snelheid.

Surveillerende agenten zagen die nacht omstreeks 02.20 uur een automobiliste rijden op de Zuilensering in de richting van Utrecht. De vrouw reed 157 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. Agenten konden de vrouw op de Karl Marxdreef in Utrecht aanhouden. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

Diefstal fiets

WOERDEN De politie heeft zaterdag 30 oktober een 36-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden aan de Linschoterweg voor onder andere diefstal van een fiets.

Die avond kreeg de politie omstreeks 23.25 uur een melding dat een man de buurt wakker hield. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de man een fiets bij zich had die openstond zonder sleutel. Na onderzoek bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. Bovendien troffen agenten bij de man een tas aan met inbrekerswerktuigen. De man kreeg boetes uitgereikt voor openbare dronkenschap, in bezit hebben van inbrekerswerktuigen en diefstal van een fiets.

Brandstichting

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober een 31-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van brandstichting.

Die nacht kreeg de politie om 01.30 uur melding van een brand in een coniferenheg aan de Briljant. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de brand al geblust te zijn. Kort daarna werd een brand van een coniferenheg gemeld aan de Jade. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Na onderzoek kon de politie de 32-jarige man aanhouden. De politie heeft de branden in onderzoek.

Poging zware mishandeling

OUDEWATER In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober is een 46-jarige man uit Haastrecht aangehouden voor poging tot zware mishandeling.

Surveillerende agenten zagen die avond een auto stilstaan in een weiland. De verlichting van de auto brandde nog en er zat een persoon achter het stuur. Toen agenten de gegevens van de auto controleerden, reed de automobilist plotseling achteruit tegen de politieauto aan. Daarop ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor in de richting van Oudewater. Agenten reden hem achterna en gaven de man een stopteken. Dit negeerde hij. Tijdens de achtervolging reed hij tegen het verkeer in en beschadigde hij meerdere geparkeerde autos. Inmiddels zette ook een andere politie-auto de achtervolging in. Deze agenten konden het voertuig van de 46-jarige man tot stilstand brengen. De verdachte reed echter wel bewust tegen de politie-auto aan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Woerden. Hier werd de man echter onwel.

Agenten alarmeerden een ambulance en de man uit Haastrecht is meegenomen naar het Hofpoort ziekenhuis en onderzocht. Hier bleek dat hij harddrugs had gebruikt. De man is daarop alsnog ingesloten in het APU in Houten.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat bleek dat hij met een ingevorderd rijbewijs rondreed. Toen agenten hem fouilleerden bleek dat de man nog meer soft- en harddrugs bij zich had. Dit is inbeslaggenomen. Agenten hebben aangifte tegen hem gedaan voor poging tot zware mishandeling.