Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 31-10-2010

Brand in restaurant: evacuatie 120 bezoekers

BREDA: Brandweer en politie werden zaterdag 30 oktober 2010 om 18.30 uur gealarmeerd voor een brand melding in een restaurant aan de Catharinastraat in Breda.
Het restaurant was op dat moment vol met bezoekers en op het eerste gezicht leek er niets aan de hand. Er hing echter wel een sterke brandlucht en nader onderzoek wees uit dat de kelder vol stond van de rook. Dit was reden om meteen de circa 120 aanwezige bezoekers te evacueren en in veiligheid te brengen. Dat gebeurde onder leiding van de politie en in een goede samenwerking met het personeel. De evacuatie verliep in alle rust en zonder problemen of paniek. De bezoekers en personeel wachtten buiten het pand de verdere ontwikkelingen af. De brandweer had de situatie snel onder controle en stelde vast dat de brand ontstaan was in een rokersruimte in de kelder. Op advies van de brandweer sloot het management het voor de rest van de avond haar deuren. Voor het bedrijf is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Politie onderzoekt straatroof in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: Twee broers (18 en 19 jaar) werden zaterdagavond 30 oktober 2010 slachtoffer van straatroof. Ze moesten hun net gepinde geld afgeven aan twee criminelen die hen met een mes bedreigden.

Het incident vond plaats rond 22.35 uur bij een geldautomaat in de Loopstraat in Prinsenbeek. De beide jongens waren het openbare gedeelte van de het bankgebouw binnengegaan waar zich de geldautomaat bevindt. Tijdens het pinnen kwamen er twee nog onbekende jongemannen diezelfde ruimte binnen. Onder bedreiging van een mes moest het tweetal een geldbedrag van 30,- afgeven aan hun belagers. De straatrovers waren in het zwart gekleed en hadden hun gezicht afgedekt. Ze gingen er te voet vandoor.
De politie heeft van beide broers een aangifte op en stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt toezicht op stappers in Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Volgens de dienstdoende agenten was er veel publiek op de been en was de sfeer goed. Ondanks het einde van de zomertijd en het terugzetten van de klok, gingen de meeste stappers toch op normale tijd naar huis.

De agenten moesten om 02.00 uur nog wel in actie komen bij een openlijke geweldpleging in bij de fietsenstalling aan de Nieuwstraat. Daar werd een groepje jongeren onverwacht mishandeld door een groep jongens van ongeveer 17-18 jaar oud. De slachtoffers moesten klappen en schoppen incasseren waardoor ze lichte verwondingen opliepen.
De daders gingen er op de fiets vandoor. Agenten kon de groep echter traceren en arresteerde zeven verdachten. De jongens zijn afkomstig uit Breda ( 15, 17, 17, 17, 18, 19 jaar) en Ulvenhout (16). In het belang van het verdere onderzoek zijn ze ingesloten. Het is nog onduidelijk wat precies de aanleiding was voor het geweld en wie er in welke mate verantwoordelijk was.
Voor een andere mishandeling in de Veemarktstraat werd tot slot ook een nog een 25-jarige Bredanaar ingerekend. Verder traden de agenten op tegen:

-2 x wildplassen

-1 x openbare dronkenschap

-1 x baldadigheid

-1 x niet kunnen legitimeren

-5 x fout parkeren

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Arrestatie op verdenking van aanranding

BREDA: De politie arresteerde zaterdagavond 30 oktober 2010 om 23.30 uur een 24-jarige Bredanaar. Dat gebeurde nadat hij zich misdragen had in een partycentrum aan de Nassausingel. Hij was onder invloed, agressief en viel bezoekers lastig. Daarbij werd hij handtastelijk naar een aanwezige vrouw. Toen hij haar onzedelijk betaste ontstond er ruzie. De man zag in eerste instantie kans om te ontkomen. De
gewaarschuwde agenten arresteerden hem echter in de directe omgeving. Hij had zich verstopt tussen geparkeerde auto's. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Notoire dievegge achter slot en grendel

BREDA: Een notoire winkeldievegge wordt dinsdag 2 november voor de rechter-commissaris geleid. De veelpleegster werd zaterdagmiddag 30 november op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een supermarkt in Moerwijk. Ze probeerde levensmiddelen te stelen met een waarde van 18,49. Gezien haar 'staat van dienst' is ze in het politiebureau ingesloten en wordt ze a.s. dinsdag voor de
rechter-commissaris geleid.
De vrouw is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-10-2010 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |