Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht , 31-10-2010

Autobrand

BAARN- In de Elzenlaan in Baarn stond in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober een auto in brand.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding van een autobrand. Getuigen meldden dat ze wat hadden gehoord op straat, maar niemand hadden gezien. De brandweer bluste de brand. Brandstichting kon niet worden uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op de politie van district Eemland noord via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bedreiging met elektrische heggenschaar

SOEST- Een 70-jarige man uit Soest is vrijdagmiddag 29 oktober aangehouden omdat hij een man en een jongen had bedreigd met een elektrische heggenschaar.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding van bedreiging. In de Nieuwstraat zouden een 18-jarige man en een 16-jarige jongen uit Soest bedreigd zijn door een man met een elektrische heggenschaar. De twee reden met hun scooter in de Nieuwstraat toen ze een bekende van hen zagen. Ze parkeerden hun scooter naast de auto van de bekende op een parkeerplaats. Plots voelde de 18-jarige jongen dat iemand een duw tegen zijn scooter gaf. Toen hij achterom keek stond daar een man met een elektrische heggenschaar. De man hielde het apparaat vlak bij de nek van de 18-jarige jongen waarop deze wegreed. Vervolgens liep de man naar de 16-jarige jongen en deed daar hetzelfde. Nadat ook de 16-jarige jongen was weggereden ging de man verder met het snoeien van zijn heg.

De politie kwam ter plaatse en hield de man aan.