Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 31-10-2010

Verkeersongeval

HOUTEN Op zaterdagavond 30 oktober heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Rondweg. Hierbij is een motorrijder gewond geraakt.

Die avond kreeg de politie omstreeks 10.10 uur een melding van een aanrijding op de kruising van de Rondweg met de Dorpsstraat. Een automoblist (52 jaar en afkomstig uit Houten) reed ter hoogte van de kruising toen het verkeerslicht op rood ging. De man remde af en vervolgens reed een motorrijder (26 jaar en afkomstig uit Houten) tegen de achterkant van de auto aan. Hierbij is de motorrijder onderuit gegaan. De ambulance heeft de motorrijder met onbekend letsel meegenomen naar het Diaconesseziekenhuis in Utrecht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Scooterrijder gewond

IJSSELSTEIN Op vrijdagavond 29 oktober heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan het Basiliekpad. Hierbij is een scooterrijder gewond geraakt.

Die avond reed een man op zijn scooter uit de richting van de Praagsingel. Een andere scooterrijder (17 jaar uit IJsselstein) met opzittende (meisje van 16 jaar uit IJsselstein) kwam uit tegengestelde richting vanaf het centrum en wilde rechtsaf slaan het Wereldomroeppad op. Hierbij kwam hij frontaal in botsing met de andere scooterrijder (gegevens onbekend). Allen kwamen door de aanrijding ten val. Het 16-jarig meisje had letsel aan haar voorhoofd en is door de ambulance ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

HOUTEN De politie heeft op zaterdagavond omstreeks 10.15 uur een 18-jarige man uit Houten aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk.

Die avond kreeg de politie een melding van een auto die tegen een pand was gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat een auto tegen een pui aan de Bouw was gereden en dat de bestuurder zou zijn weggerend. Agenten gingen op onderzoek uit en op basis van het doorgegeven signalement van een getuige kon de verdachte worden aangehouden. Het ging om een 18-jarige man uit Houten die teveel alcohol had gedronken en de controle over zijn voertuig was verloren en toen tegen het pand aan was gereden. De Houtenaar blies op het bureau 960 ug/l. Tegen hem man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.