Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 31-10-2010

Automobilist rijdt op man in

VLEUTEN- Een 23-jarige man, woonplaats onbekend, is op een parkeerplaats aan de Utrechtseweg ingereden op een 46-jarige man uit Nieuwegein.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist op een man is ingereden. De 46-jarige man liep de parkeerplaats op en zag met hoge snelheid een auto rijden. Hij werd bijna aangereden. Een beveiligingsmedewerker heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De 46-jarige man heeft aangifte gedaan van poging toto doodslag. De Vreemdelingenpolitie doet ook nog onderzoek naar 23-jarige man.

Drie autos in brand

UTRECHT- In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober heeft brand gewoed in drie autos aan de Rooseveltlaan.

Omstreeks 04.14 uur kreeg de politie een melding dat er autos in brand zouden staan aan de Rooseveltlaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. Alledrie de autos raakten zwaar beschadigd. Er is mogelijk sprake van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht stad

via 0900-8844 of beld Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT- Een 29-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had en autoreed.

Omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten de 29-jarige automobilist aan de Slotemaker de Bruinestraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben en moest meekomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse 815 ug/l uit. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT- Een 42-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagavond beroofd van haar tas.

Omstreeks 23.55 uur kwam de vrouw naar het politiebureau met de melding dat ze net beroofd was. Ze kwam thuis van haar werk en liep richting de Livingstonelaan. Plots werd ze geduwd door twee onbekende jongens/mannen, kwam ten val en werd haar tas afgepakt. De vrouw liep schaafwonden op. In de omgeving werden later enige spullen uit haar tas weer teruggevonden.

De politie is op zoek naar getuigen. Signalement dader 1: Jongen is tussen de 17 en 20 jaar, is ongeveer 1.60 m en 1.70 m lang, heeft een lichtgetinte huidskleur, een stoppelbaard en droeg een bruin/witte jas met

capuchon,blauwe spijkerbroek. Signalement dader 2: Jongen is tussen 17 en 20 jaar en is ongeveer 1.60 m en 1.70 m lang.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht stad op 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man wil niet betalen voor taxirit

UTRECHT- Een 34-jarige man uit Utrecht is vrijdagmorgen aangehouden omdat hij niet wilde betalen voor een taxirit. Tijdens de fouillering werd softdrugs aangetroffen, waarna de man volledig door het lint ging.

Omstreeks 10.00 uur wilde een man niet betalen voor zijn rit van het Centraal Station naar de Scharlakendreef. De taxichauffeur zette de man daarop bij het dichtstbijzijnde politiebureau af, waar de twee in gevecht raakten. Agenten hielden de 34-jarige klant aan voor oplichting. Tijdens de insluiting troffen agenten softdrugs aan en namen dat in. Hierop ging de man door het lint en vloog een agent aan en wilde een andere agent bespugen. Met gepast geweld is de man hierop geboeid ingesloten.

Man aangereden door bus

UTRECHT- Op zaterdagavond 30 oktober is een 18-jarige man uit Utrecht gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een bus.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan het Lucas Bolwerk. Daar was een voetganger tegen de zijkant van een bus terechtgekomen en kwam op de stoep terecht. Toen de politie ter plaatse kwam werd het slachtoffer met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man liep letsel op aan zijn gezicht, handen en rechterknie. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.