Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug 12.30 uur

Utrecht, 31-10-2010

Getuigeoproep

VEENENDAAL - Vrijdagavond 29 oktober heeft omstreeks 20.30 uur een geweldsmisdrijf plaatsgevonden nabij de oude begraafplaats bij de Weverij.

Een 28-jarige man uit Veenendaal is die avond met geweld van zijn telefoon beroofd. Dit feit is gepleegd door twee mannen die vermoedelijk te voet waren. Zij zijn ook weer te voet in onbekende richting gevlucht. De politie heeft dit incident in onderzoek en is met een onderzoek gestart.

Mensen die getuigen waren, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De signalementen van de daders zijn als volgt: man 1 was tussen de 1.80-1.85 meter lang, heeft een normaal postuur, is ongeveer 18 jaar en was in het donker gekleed. Man 2 was ongeveer 1.85 meter lang (wel langer dan man 1), is tussen de 21-24 jaar oud en heeft een normaal tot gezet postuur.

Verkeersongeval

LEERSUM Vrijdagavond 29 oktober heeft omstreeks 19.50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Rijksstraatweg. Hierbij zijn een motorrijder en een automobilist gewond geraakt.

Die avond reed de motorrijder (21 jaar en afkomstig uit Leersum) over de Rijksstraatweg in de richting van Amerongen. De automobliste (38 jaar en afkomstig uit Amerongen) reed weg uit een parkeervak naast de Rijksstraatweg. De motorrijder kon echter niet meer op tijd stoppen voor de automobiliste, reed tegen de trekhaak van de auto aan en ging onderuit. De ambulance heeft de automobiliste meegenomen naar het ziekenhuis omdat zij behoorlijk veel last had van haar arm en nek. De motorrijder had slechts lichte verwondingen en kwam er met schaafwonden op zijn benen vanaf.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober een 23-jarige automoblist (woonplaats onbekend) aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol autoreed. Omstreeks 01.00 uur zagen agenten een automobilist opvallend hard rijden, hij sneed de bochten af en passeerde geparkeerde voertuigen rakelings. Hierop gaven agenten de man een stopteken en werd hij gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 945 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.