Abvakabo FNV: waardering publieke werk zwaar onder druk

31/10/2010 13:08

ABVAKABO FNV

Het Kabinet Rutte toont weinig waardering voor werknemers in de publieke sector. Ziekenverzorgers, jongerenwerkers, vuilnismannen of medewerkers in de kinderopvang worden nu neergezet als makkelijke bezuinigingspost. Terwijl er juist in de publieke sector dagelijks waardevol werk wordt verricht. Abvakabo FNV reikt daarom ook in 2011 de Waardevol Werk Award uit.

De Waardevol Werk Award is bedoeld voor een persoon, (project)team of afdeling die zich het afgelopen jaar in hun werk bijzonder hebben ingezet voor de publieke zaak. Die iets speciaals hebben betekend voor een ander, een groep mensen of de maatschappij als geheel. Met deze prijs wil Abvakabo FNV, als grootste belangenbehartiger van werknemers in de publieke sector, aandacht vragen voor de waarde van het werk dat in de publieke sector dagelijks wordt verzet. Voor iedereen persoonlijk, maar ook voor de samenleving.

Ook dit jaar wordt de jury gevormd door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, PGGM CEO Martin van Rijn en Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey. In 2011 zal ook de winnaar van de eerste Waardevol Werk Award Peggy van Hemessen meebepalen wie de prijs krijgt. Als activiteitenbegeleider bij verpleeghuis Oudshoorn verdiende zij dit jaar de prijs voor haar uitzonderlijke inzet.

Vóór 15 december kan iedereen zijn of haar favoriete werknemer, collega, team of afdeling in de publieke sector opgeven via www.waardevolwerkaward.nl. Op 8 februari 2011 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en sluit jaarlijks zo'n 250 cao's en sociale plannen af voor ongeveer 2 miljoen werknemers. De bond behartigt de belangen van werknemers in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.