Nederlandse Tafeltennisbond

Kelly van Zon kroont zich tot wereldkampioene enkelspel (klasse 7) 31-10-2010

Kelly van Zon heeft zich voor het eerst in haar carrière gekroond tot wereldkampioene. De 23-jarige inwoonster van Dongen maakte haar favorietenrol in het Zuid-Koreaanse Gwangju volledig waar. In de eindstrijd (klasse 7) versloeg ze na een 1-0 achterstand met 3-1 (10-12 11-8 12-10 11-9) de Turkse Kubra Ocsoy. Wendy Schrijver greep naast het brons door van de Russische Julia Ovsjannikova te verliezen.

De trotste WK-medaillewinnaars Kelly van Zon (goud) en Gerben Last (brons). (FOTO: © NTTB)

In de eerste game nam de Turkse het initiatief in de wedstrijd. De linkshandige Ocsoy kwam regelmatig goed door en bracht Van Zon op achterstand (10-12). In de tweede game kwam de Nederlandse opnieuw achter met 7-3. Daarna de omslag: Van Zon serveerde sterk en vocht zich terug in de wedstrijd (11-8).

Ook in de derde game begon de Turkse sterk en de Oranjespeelster kreeg vier gamepoints tegen (10-6). Opnieuw toonde Van Zon haar vechtlust en haalde via zes punten op rij de set binnen (12-10). In de vierde game speelde ze sterk en nam een 6-2 voorsprong. Daarna kwam er enige aarzeling in het spel. Ocsoy rook haar kans en kwam terug tot 7-7. Van Zon schakelde weer over naar een meer aanvallend spel en pakte met 11-8 de vierde set en daarmee de wereldtitel.

,,Ik kreeg toch weer last van zenuwen toen Ocsoy langszij kwam in de vierde game. Gelukkig maakte ik op 7-7 weer een punt door zelf het initiatief te nemen. Dat gaf weer vertrouwen om de WK-titel te winnen'', aldus en dolgelukkige Van Zon.

Wendy Schrijver greep naast het brons in klasse 7. In de eerste game speelde Schrijver sterk en nam een 10-7 voorsprong. Daarna maakte de Nederlandse een paar onnodige fouten en Julia Ovsjannikova kwam alsnog langszij. In de verlenging ging de game naar de Russische. De tweede en derde game ging de strijd gelijk op, echter op de beslissende momenten nam Ovsjannikova afstand. Met een 3-0 overwinning ging het brons aan Schrijver voorbij.