Nederlandse Tafeltennisbond


WK-brons met gouden rand voor Gerben Last (klasse 9) 31-10-2010

Gerben Last heeft bij de wereldkampioenschappen voor sporters met beperking de bronzen medaille in het enkelspel (klasse 9) gewonnen. De inwoner van Kampen moest het in het Zuid-Koreaanse Gwangju opnemen tegen de Hongaar Gyula Zborai. De 25-jarige Nederlander deed dat met verve: 11-5, 12-10 en 11-7.


Last startte in de 'kleine finale' fel en scoorde in de eerste fase van de set direct met zijn favoriete forehand aanval (11-5). In de tweede game werd het zwaarder. Zborai nam het initiatief en Last werd van tafel gedrukt. Op 10-10 was het wederom Last die met vol risico de aanval zocht. Zborai kon niet antwoorden op de tempoversnelling en de Nederlander won alsnog met 12-10.

In de derde game is het Last die, iets korter aan tafel, de druk opvoert. De Hongaar kwam in de problemen en wist geen manier te vinden om het spel van Last te ontregelen. Met een 11-7 winst behaalde Last een 3-0 eindoverwinning en daarmee de bronzen medaille.

,,Ik wist dat ik het brons binnen handbereik had, maar er kan altijd van alles gebeuren. Dé wedstrijd was natuurlijk de halve finale van zaterdag, waar ik bijna de Chinese hegemonie had doorbroken. Gelukkig is er nu bij de WK wel een medaille. Tijdens de Paralympische Spelen werd ik vierde en greep ik er net naast'', aldus Gerben Last.

De Oranjeheren komen bij de WK ook nog in actie in het landentoernooi.

NTTB/HH/JL