Politie Haaglanden

Persberichten 31 oktober

Haaglanden, 31-10-2010

Dancefeest loopt uit de hand, politie zoekt getuigen Den Haag Een dancefeest in een loods aan de 1e van der Kunstraat ontaardde halverwege de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober in vechtpartijen en ongeregeldheden. Het feest, waarvoor een vergunning was verleend, werd door 2.000 à 2.500 bezoekers bijgewoond. Medewerkers van de beveiliging zetten rond 03.00 uur (zomertijd) een aantal feestgangers buiten omdat zij zich binnen misdroegen. De raddraaiers keerden zich vervolgens zowel binnen als buiten tegen de beveiligers en de gealarmeerde politie. Meerdere beveiligers en agenten kwamen in het nauw. Vanwege de vele vechtpartijen en de dreiging voor verdere verstoring van de openbare orde dreigde het feest dusdanig uit de hand te lopen dat grote politie inzet noodzakelijk was. Ook werd de mobiele eenheid opgeroepen. In het tumult raakten een beveilliger en een agent gewond. In totaal hield de politie 16 mensen aan, vier van hen werden gebeten door een politiehond. Omstreeks 04.30 uur keerde de rust weer terug.
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen agenten en neemt deze zaak hoog op. Een rechercheteam onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen. Heeft u foto's of video's van het incident op de 1e Van der Kunstraat? Upload dan uw beelden via dit formulier. Hiermee helpt u de politie bij het opsporen van de daders. Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen, neem dan contact op met het team via 0900-8844. Liever anoniem, reageer dan via M, 0800-7000.

Agressieve heterdaad
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 30 oktober om 06.00 uur een 22-jarige Hagenaar aan. De man probeerde op het Oranjeplein een auto open te breken. Dankzij een alert reagerende getuige die direct via 112 de politie belde, zagen de agenten de man lopen in de Tullinghstraat. Hij werd direct aangehouden en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Uit onderzoek bleek dat er meerdere autos waren opengebroken.

Berover ondanks aanrijding aangehouden
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar beroofde vrijdag 29 oktober om 20.45 uur in een winkel op het Hobbemaplein een 44-jarige Hagenaar. Het slachtoffer had kort daarvoor geld gepind en stond met haar portemonnee in de winkel. De verdachte rende na zijn beroving weg in de richting van het Schalkburgerplein. Een 49-jarige getuige fietste achter de dader aan en belde de politie. Politiebikers die snel ter plaatse waren, zagen de 30-jarige verdachte wegrennen. In een poging de berover aan te houden botste op de Schalk Burgerstraat een politiebiker tegen een taxi. Ondanks de botsing kon de politieagent doorfietsen en kon de 30-jarige man alsnog worden aangehouden.Twee straatrovers (18 en 21 jaar) konden ook op heterdaad worden aangehouden. Het duo beroofden vrijdag 29 oktober om 20.20 uur op de Prinsestraat twee plaatsgenoten (18 en 20 jaar). Ook zij kwamen niet ver en belandden in de cel.

Hennepkwekerij in woning
Den Haag - Dankzij een M-melding via Meld Misdaad Anoniem kon de politie vrijdag 29 oktober om 21.15 uur een hennepkwekerij ontmantelen. In een woning aan de Westduinweg troffen de agenten 128 hennepplanten aan. De planten en de benodigde apparatuur namen de agenten in beslag. Het energiebedrijf verwijderde de electrameter. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner. Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vernielzuchtig duo
Den Haag Twee dronken Hagenaars (23 en 34 jaar oud) bezorgden de politie zaterdag 30 oktober om 21.15 uur de handen vol werk. Het duo gooide op de Oude Haagweg een ruit in en vernielde ook een autospiegel. Gewaarschuwde agenten hielden beide mannen aan. Zij boden veel verzet en de agenten hadden de nodige moeite om het tweetal in te rekenen.

Politie onderzoekt vernieling van lift
Leidschendam Bewoners van een flat aan de Burg. Van Duyvendijklaan belden zaterdag 30 oktober kort na middernacht de politie toen zij rook uit de liftschaft zagen komen. Politie en brandweerpersoneel die een onderzoek instelden, constateerden dat de lift zwaarbeschadigd was. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting, een ontploffing of anderzins. De politie stelt een onderzoek in. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht te bellen met de recherche van het politiebureau Leidschendam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Duinrelletje op Duinrell
Wassenaar Een forse oneigheid tussen twee groepen bewoners van twee huisjes op het attractiepark Duinrell leidde zaterdag tot een flinke politieinzet. Politieagenten moesten zaterdagochtend 30 oktober kort na middernacht bemiddelen bij een ruzie op het park. In één van de huisjes was een feestje aan de gang, waarbij de bewoners wat vuurwerk afstaken. Dat leidde vervolgens tot een fikse ruzie tussen beide tijdelijke bewoners. Politieagenten wisten aanvankelijk de onenigheid sussen. Zaterdag overdag om 12.00 uur sloeg de vlam weer in de pan. Hierbij raakte enkele personen gewond en moest de GGD een persoon vervoeren naar een ziekenhuis. Het slachtoffer zou door één van de andere ruziemakers met een hamer zijn geslagen. Meerdere-politieeenheden moesten er aasn te pas komen om de rust te doen wederkeren. Zeven personen in de leeftijd van 17 tot 30 jaar werden aangehouden. Hierna keerde de rust weer terug.

Met drugs in auto
Wassenaar Politieagenten hielden vrijdag 29 oktober om 20.00 uur twee mannen (19 en 22 jaar) uit Wassenaar aan op verdenking van bezit van hard drugs. Het duo reed in een auto over de Hallekensstraat en werd gecontroleerd op mogelijk bezit van drugs. In de auto vonden de agenten een hoeveelheid hard drugs. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau.

Agent met geleende auto achterhaald dronken rijder Poeldijk Een politieagent bezig met de afhandeling van een ongeval op de Monsterseweg zag vrijdag 29 oktober om 23.30 uur een auto met een lekke band passeren. De agent vermoedde dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol zou verkeren. Omdat de agent niet over een politievoertuig beschikte, hield hij een passerende automobilist staande, stapte in en vroeg aan de bestuurder de dronken automobilist te achtervolgen en klem te rijden. Dat lukte al snel waarna de agent de 22-jarige automobilist kon aanhouden. Hij had teveel gedronken en blies 865 ugl. Een 41-jarige automobilist uit Hoek van Holland botste een uur eerder op de Poeldijkseweg tegen een lantaarnpaal. Deze bestuurder bleek drugs te hebben gebruikt. Een arts nam van de man een bloedproef af.

Veelpleger van straat geplukt
Delft Politieagenten hielden vrijdag 29 oktober om 22.50 uur twee mannen (42 en 44 jaar) aan op verdenking van diefstal. Beide mannen namen vanaf het perron op de Van Leeuwenhoeksingel van een 22-jarige inwoonster uit Delft haar tas mee. De vrouw belde direct de politie. Agenten zagen het duo lopen met de tas. Eén van de twee aangehouden verdachten is een bekende veelpleger uit Rotterdam. Beiden zitten nog vast en worden maandag 1 november voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Jeugdige vandaal
Delft Een 15-jarige jongen uit Delft vernielde vrijdag 29 oktober om 23.15 uur een autospiegel van een auto op de Fretstraat. Dankzij getuigen kon de jongen worden aangehouden. De jongen krijgt vermoedelijk een Halt-verwijzing.

120 bekeuringen bij Integrale verkeerscontrole in Delfgauw Delfgauw Politieagenten hielden vrijdag 29 oktober tussen 15.00 uur en 22.00 uur een grote verkeerscontrole op het terrein van Rijkswaterstaat. In samenwerking met onder meer de Gemeentelijke Belastingdienst en Rijksbelastingdienst werden personenautos en andere voertuigen gecontroleerd.

Door de politieagenten werden 120 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. De Gemeentelijke Belastingdienst inde 4.000 euro en nam één voertuig in beslag. De Rijksbelastingdienst inde 7.150 euro en nam eveneens één voertuig in beslag.

De politie inde 2.500 euro aan openstaande boetes. Eén man 10 dagen hechtenis ondergaan of 500 euro boete betalen. Twee beginnende bestuurders hadden teveel gedronken. Een 25-jarige Rotterdammer reed in een omgekatte auto. Hij werd aangehouden en zijn auto namen de agenten in beslag.

Tijdens verlof op inbrekerspad
Zoetermeer Een 16-jarige Zoetermeerder liep zaterdag 30 oktober om 02.55 uur in de armen van de politie. De jongen probeerde met een nog onbekende verdachte in te breken bij een snackbar aan de Groen-blauwlaan. Politieagenten die een onderzoek instelden, wisten één van de verdachten aan te houden. De andere man wist te ontkomen. De aangehouden 16-jarige zat al in detentie en had weekend verlof.

Beginnend bestuurder in de fout
Zoetermeer Een 33-jarige beginnend bestuurder kreeg zaterdag 30 oktober om 00:15 uur een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. De man liep bij een controle op het Belvederebos tegen de lamp. Hij blies 235 ugl.

Alcohol in verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.