Ingezonden persbericht


Persbericht 4, 31 oktober 2010

Een succesvolle eerste editie van
Mecc Jazz Maastricht!

De afgelopen twee dagen vond de eerste editie van Mecc Jazz Maastricht (MJM) plaats. Het festival werd door de bezoekers en organisatie als kwalitatief, sfeervol en succesvol ervaren. Tijdens Mecc Jazz Maastricht waren er onder andere optredens van Lizz Wright, Angie Stone, Joe Jackson, Mike Stern Band, Nils Landgren's Funk Unit, Pee Wee Ellis en Wayne Shorter Quartet.

Voor de gelegenheid is het MECC Maastricht omgetoverd tot een muzikale oase van jazz, aanverwante muziekstijlen en kunst. Gedurende het evenement konden de gasten zich ook vermaken bij verschillende muziek- en literatuurstands. Tevens werd de horeca bejubeld door de bezoeker. Zo werd er gedurende het weekend alleen met glaswerk gewerkt om de kwaliteit van het evenement tot in detail door te voeren. De eerste editie van Mecc Jazz Maastricht trok in totaal 7.500 bezoekers (3.500 op 29 oktober, 4.000 op 30 oktober). De organisatie is tevreden over dit resultaat en kijkt terug op een geslaagd festival. Verdeeld over 8 podia traden meer dan 50 acts op. Vanwege het succes zal Mecc Jazz Maastricht ook volgend jaar weer worden georganiseerd. Het festival zal in 2011 plaatsvinden op 28 en 29 oktober.


- Einde bericht-

Over Mecc Jazz Maastricht
Het is alweer enige tijd geleden, maar in de jaren '90 kende Maastricht een zeer populair jazzfestival, Jazz Mecca. Helaas had dit festival door gebrek aan sponsoren geen toekomst, maar aan liefhebbers ontbrak het niet! Een hernieuwde poging tot het neerzetten van een verfrissend jazzfestival zal op 29 & 30 oktober worden ondernomen. In dat weekend zal de eerste editie van Mecc Jazz Maastricht (MJM) plaatsvinden. Hét nieuwe jazzfestival van Limburg waar kwaliteit en genieten voorop staan, vergezeld door een breed scala aan nationale en internationale artiesten. Uiteraard beantwoordend aan stijl en imago van Limburg, want naast kwalitatief hoogstaande jazz (en aanverwante muziekstijlen) zal er ook op culinair gebied ruimschoots aandacht worden besteed aan onze bezoekers. Op Mecc Jazz Maastricht is een Bourgondische avond gegarandeerd!

Mecc Jazz Maastricht is een initiatief van: MECC Maastricht, Clockround Events, Jazz Maastricht en Maison van den Boer.

Mecc Jazz Maastricht online:

* Officiële website: www.meccjazzmaastricht.com
* Twitter: twitter.com/MECCJAZZ
* Facebook: facebook.com/meccjazz
* Hyves: meccjazzmaastricht.hyves.nl

Noot voor de redactie,