Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurders beschonken

Zaltbommel, Lent, 31-10-2010 o Op meerdere locaties in de regio Gelderland-Zuid liepen agenten tegen beginnend bestuurders aan die onder invloed van alcohol reden.

Bij een verkeers- en alcoholcontrole in Waardenburg had een beginnend bestuurder teveel alcohol gedronken maar in Zaltbommel en Lent stuitten agenten ook op twee beginnend bestuurders die onder invloed reden.

Lent
In Lent werd aan de Vossenpelsstraat een verkeerscontrole gehouden. Daar controleerden agenten twee uur lang rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag het passerend verkeer op alcoholgebruik. In totaal werkten 55 passanten mee aan de alcoholcontrole. Bij één van de bestuurders werd een te hoog alcoholpercentage aangetoond. Een 22-jarige man uit Haalderen blies een resultaat uit de ademanalysetest van 295 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Tegen de man uit Haalderen is een proces verbaal opgemaakt.

Zaltbommel
Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht rond half vier een auto rijden over de Bommelsekade in Zaltbommel waarvan zij vermoedden dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Zij lieten de automobilist stoppen en een blaastest afleggen. Deze 20-jarige man uit Rossum werkte mee en blies een A indicatie. Daarop werd hij meegevraagd naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalysetest. Deze gaf een resultaat van 535 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De jonge man kreeg te horen dat zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is een proces verbaal opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 31-10-2010 12:37 | © Regio Gelderland-Zuid |