Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31-10-2010

Politie houdt toezicht in horecagebied Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht. Volgens de dienstdoende agenten was druk op straat, maar de sfeer was goed. Slechts een enkeling misdroeg zich. De agenten verrichtten drie arrestaties:


- 1x belediging agenten, nadat arrestant (per ongeluk) spiegel van taxi beschadigde

- 1x niet voldoen aan bevel om binnenstad Tilburg te verlaten na wangedrag

- 1x mishandeling vriendin (20) Verdachte (30) is in verzekering gesteld (Weekendje Weg)

Verder bekeurde de politie voor: wildplassen (1x), openbare
dronkenschap (1x), glaswerk op straat (2x), niet tonen
identiteitsbewijs, diverse verkeersovertredingen (8x).

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Auto weg na woninginbraak

MOERGESTEL: Bij een woninginbraak aan de Herengoedstraat namen de inbrekers ook de auto van de gedupeerden mee. De inbraak werd
zaterdagmiddag 30 oktober 2010 ontdekt.
De inbrekers kwamen het huis binnen door gaatjes te boren in een raamkozijn. Via de boorgaten konden de raamgrendel geopend worden. Deze manier van inbreker is te voorkomen door afgrendelbare raamsluitingen aan te brengen (bijv. met een drukmechanisme of een slotje).
Bij de woninginbraak werden de autosleutel buitgemaakt van een zwarte Mercedes ML280 met het kenteken 62-ZG-LB. Met behulp van de autosleutel werd de auto meegenomen, die op de oprit stond. De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de auto internationaal als gestolen voertuig.

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Wijntruitweg maakte de inbreker de reserve autosleutel buit. De inbraak vond plaats op zaterdag 30 oktober tussen 12.00 en 22.00 uur.
De gedupeerden kregen van de politie diverse adviezen om te voorkomen dat op korte termijn hun auto wordt gestolen met behulp van de ontvreemde reservesleutel.

Onduidelijkheid over verkeersongeval

TILBURG: De politie behandelde in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober 2010 een letselongeval op de kruising van de Kempenbaan/Ringbaan Oost met de Ringbaan Zuid. Het is nog onduidelijk wie het ongeval veroorzaakte.

Het ongeluk gebeurde om 03.45 uur en het ging om een forse aanrijding tussen een Nissan en een Volvo. De Nissan kwam vanaf de Ringbaan Oost en is vermoedelijk door rood gereden, de Kempenbaan op. De Volvo kwam vanaf de Kempenbaan en draaide de Ringbaan Zuid op.
Er ontstond een flinke aanrijding. Door de klap is de Nissan gaan spinnen en met de achterzijde tegen verkeerslichten (voetgangers) gebotst. De bestuurder van de Nissan reed na het ongeval door zonder zich te bekommeren om de tegenpartij. De bestuurster van de Volvo was namelijk gewond geraakt. Ze kreeg een nekkraag om en is op een plank uit de auto bevrijd. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis.

Een eind verderop begaf de vluchtauto het. De drie inzittenden werden door de politie gearresteerd. Het ging om twee mannen en een meisje. Het meisje (17) moest voor medische behandeling eerst naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wie de auto bestuurde op het moment van het ongeval. De politie is dat verder aan het uitzoeken en roept eventuele getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

De arrestanten zijn een 31-jarige man uit Schiedam, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige meisje. Het meisje bleek weggelopen uit een zorginstelling uit Maartensdijk. Zij is inmiddels weer overgedragen aan de zorginstelling.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie moest zaterdagmiddag 30 oktober 2010 in actie komen bij j relationeel geweld in een woning in de Bouwmeesterbuurt. Een 18-jarige vrouw meldde dat haar vriend haar mishandeld had. Volgens de vrouw had haar vriend haar geprobeerd te wurgen, waarbij ze bijna buiten kennis raakte. Een getuige bevestigde het verhaal. De ruzie zou ontstaan zijn na een discussie over drugsgebruik. De aanwezige 28-jarige man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-10-2010 12:56 | © Regio Midden en West Brabant |