Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval cafetaria

Wijchen, 31-10-2010 o Zaterdagavond rond elf uur kreeg de politie een melding binnen over een gewapende overval aan de Acaciastraat in Wijchen. Daar waren twee medewerkers van een cafetaria bedreigd met een vuurwapen en moesten het aanwezige geld uit de kassalade afstaan. Het overvallenteam van de politie roept getuigen op.

Surveillerende agenten kregen de oproep van de meldkamer door en waren snel ter plaatse. Daar troffen zij twee vrouwen, van 40 en 16 jaar uit Wijchen die bedreigd waren met een vuurwapen tijdens hun werk in het cafetaria. Twee donker geklede mannen waren de horecazaak binnengerend rond 23:00 uur en hadden deze in een korte tijd overvallen. De twee daders zijn er te voet vandoor gegaan, gezien vanuit de zaak, rechtsaf de hoek om in de richting van de kruising Acaciastraat / Ringlaan. Zij hebben de kassalade met inhoud meegenomen. De 47-jarige eigenaar van de horecazaak heeft aangifte gedaan van de overval.

Kassalade
Meerdere politie-eenheden reden de omgeving af om op basis van de signalementen de daders te zoeken. In de zaak werd zaterdagnacht nog sporenonderzoek verricht door forensisch onderzoekers. Ook werd een eenheid met speurhond ingezet om in de buurt naar achtergebleven sporen, zoals bijvoorbeeld de kassalade, te zoeken. Aanvullend houden politieagenten zondag overdag een buurtonderzoek. Daarnaast roept het overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid iedereen op die meer weet over deze overval, dit te melden.

Signalementen
Van de twee daders is het volgende bekend, te beginnen bij: Dader 1
Rond de 20-25 jaar
Tussen 1.75 1.80 m lang
Smal postuur
Zwarte gewatteerde jas met glimmende knopen en een capuchon Panty over gezicht
Sprak Nederlands

Dader 2
Rond de 20-25 jaar
Ongeveer 1.70 m lang
Normaal postuur
Driekwart stoffen jas met knopen
Panty over gezicht
Muts op
Wapen
Sprak Nederlands

Getuigen
Hebt u iets gezien nabij de Acaciastraat of de kruising met de Ringlaan in Wijchen zaterdagavond rond 23:00 uur dat van belang kan zijn in het onderzoek? Hebt u een kassalade gevonden? Hebt u of informatie of mogelijk iets gehoord over deze gewapende overval naar aanleiding van het opgegeven signalementen? Neemt u dan contact op met het speciaal ingerichte Overvallenteam van de politie via 0900-8844. Mocht u liever anoniem willen bellen, neemt u contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 31-10-2010 13:42 | © Regio Gelderland-Zuid |