Politie Gelderland-Zuid

In scene gezette overval

Lienden, 31-10-2010 o Zaterdagavond rond half elf kreeg de politie een melding binnen over een pizzakoerier die zou zijn overvallen. Deze bleek na kort onderzoek niet daadwerkelijk te hebben plaatsgevonden. De melder en betrokkene werden aangehouden op verdenking van verduistering.

Zaterdagavond reden surveillerende agenten direct naar de Provinciale weg in Lienden waar zij kort een onderzoek instelden naar de doorgegeven overval. Langs die weg zou een pizzakoerier zijn overvallen. De pizzazaak zou gevestigd zijn in Rhenen.

In scene
De 19-jarige pizzakoerier uit Wageningen die de politie had ingeschakeld, vertelde wat er was gebeurd. Hij stond met zijn baas uit de zaak in Rhenen op de plek waar hij zou zijn overvallen. De agenten vonden de gedragingen van deze jongeman verdacht en kregen al snel door dat de overval in scene was gezet.

Het verhaal
De pizzakoerier vertelde de agenten dat hij pizzas had moeten bezorgen bij een woning in Kesteren. Op dat moment onderbrak zijn baas hem en zei dat hij hem iets anders had verteld. De agenten kregen twijfel waardoor zij de aangifte verder wilden opnemen bij het bedrijf in Rhenen. De 19-jarige jongen vertelde verder maar de agenten twijfelden steeds meer. Zij deelden de jongen op dat moment mede dat het doen van een valse aangifte strafbaar is. De jongen vertelde daarop dat hij het verhaal inderdaad in scene gezet had met een vriend. Zijn vriend, van 18-jaar uit Rhenen, zou even verderop wachten.

Verduistering
De twee jonge mannen werden rond middernacht beide aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen voor nader verhoor. Tegen hen wordt een proces verbaal opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 31-10-2010 14:32 | © Regio Gelderland-Zuid |