Politie Gelderland-Zuid

Agenten bedreigd met mes

Tiel, 31-10-2010 o Een 35-jarige vrouw uit Tiel maakte het werk van agenten zondagochtend rond zes uur dusdanig lastig dat zij is aangehouden voor het belemmeren en bedreigen van agenten.

De agenten waren gevraagd om te assisteren bij een auto die te water was geraakt langs de Oliemolenwal in Tiel. De 35-jarige vrouw was daar ook aanwezig en hinderde de agenten al meermalen bij hun werkzaamheden door te schreeuwen en telkens naar hen toe te lopen en de weg te blokkeren. De agenten wilden een plaats delict afzetten en de plaats van het ongeval vrijmaken voor hulpverleners. Dit werd onmogelijk gemaakt door de aanwezigheid van de vrouw. Zij bleef terugkomen nadat de agenten haar ook tweemaal naar achteren hadden gezet.

Met mes
Terwijl één van de agenten net bezig was het afzetlint uit te rollen, kwam de vrouw op hem afgelopen met een mes waarbij zij schreeuwde. De agent schrok hiervan en trapte zich van haar af. De andere agent schoot te hulp maar de vrouw bleef stekende bewegingen maken en dreigen met het mes. De agenten gebruikten uiteindelijk pepperspray om de vrouw te dwingen het mes los te laten. De vrouw werd hierop geboeid en aangehouden op verdenking van het belemmeren van de agenten bij het werk en het bedreigen met het mes. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Tiel.

Ongeval
Agenten troffen een auto, zonder inzittenden in de gracht aan. Enkele omstanders wisten de agenten te vertellen dat er een ruzie op straat was ontstaan waarna de auto in de gracht was beland. De ambulance was aangekomen maar trof geen gewonden aan. De brandweer was er om te voorkomen dat het voertuig steeds verder het water in dreef. Uiteindelijk is de auto door een takelwagen uit de gracht gehaald. Inmiddels heeft de politie een tweetal betrokkenen kunnen spreken maar de toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie voert een nader onderzoek uit om te achterhalen hoe het voertuig in het water terecht is gekomen.
(13)

Laatst gewijzigd 31-10-2010 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |