Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Putten - Tien gewonden na explosie in restaurant          |

Zaterdagavond 30 oktober is er een gasbusje ontploft op een tafel van een gezelschap wat op dat moment aan het steengrillen was in een restaurant aan de Dorpsstraat in Putten. De ontploffing veroorzaakte een steekvlam. Tien mensen raakten gewond en liepen eerste - en tweedegraads brandwonden aan hoofd en handen op. De politie stelde zaterdagavond ter plekke een technisch onderzoek in. De Arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van de explosie.


De hulpdiensten werden even na 21:00 uur gealarmeerd over het ongeval. Ter plekke waren mensen de slachtoffers al aan het helpen met het koelen van hun brandwonden. Alle gewonden zijn naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk vervoerd. Gisterenavond zijn vijf mensen opgenomen, de anderen mochten na behandeling naar huis. Één slachtoffer werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Zondag zijn vier mensen ontslagen uit het ziekenhuis, de man die op de afdeling intensieve zorg was opgenomen is overgeplaatst naar een algemene verpleegafdeling. Zijn toestand is stabiel. Alle slachtoffers worden in contact gebracht met Slachtofferhulp.


Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De politie heeft zaterdagavond een eerste technisch onderzoek verricht en sporen veilig gesteld. Ook het desbetreffende steengrill-apparaat is meegenomen.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --