Politie Groningen

Gewonden bij complex verkeersongeval

Veendam / Nieuwe Pekela, 31-10-2010 o Bij een verkeersongeval op de N366 tussen Nieuwe Pekela en Veendam zijn zondagmiddag drie personen ernstig gewond geraakt. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. De N366 is enige uren gestremd geweest.

Hoe het ongeval precies is ontstaan wordt onderzocht. Wel duidelijk is dat een van de betrokken voertuigen vlak voor het ongeval een inhaalactie had gemaakt. De auto die aan het inhalen was, raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam via een boom in een naastgelegen sloot tot stilstand. De twee personen in deze auto zijn met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Ze waren niet aanspreekbaar.

De bestuurder van de juist ingehaalde auto verloor ook de macht over het stuur. Het voertuig schoot daardoor naar de andere weghelft en raakte in de berm een tweetal bomen. Via een boom kwam de auto weer op de weg. Een tegemoetkomend busje kon het voertuig niet meer ontwijken en reed er frontaal tegenaan. De bestuurder van de ingehaalde auto is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.