Ingezonden persbericht


Geweldig resultaat in hectische race van Portugal voor STIPA-Molenaar Racing GP

De in twee delen gestarte race van de Bwin Grande Premio de Portugal heeft het STIPA-Molenaar Racing GP team twee geweldige resultaten opgeleverd. Luis Salom kwam op een uitstekende vijfde positie over de finish en Randy Krummenacher kon op de finishlijn net de zevende plek bemachtigen.

Na twee dagen regen kon er eindelijk gereden worden op een droge baan. In de warm-up sessie van vanochtend brak de zon door maar de baan was nog nat. De 125cc race werd vandaag na de Moto2 en de MotoGP klasse verreden in verband met het uur tijdsverschil met de rest van Europa. De race startte voor 23 ronden met een waterig zonnetje maar wel een droge baan. De start van Luis Salom was niet goed en de Spanjaard viel van zijn achtste startpositie terug naar de dertiende positie in de eerste bocht. Salom wist al snel een aantal plekken goed te maken en kwam als negende de eerste ronde door. De Spaanse tiener reed erg agressief en kon door deze rijstijl oprukken naar de zesde plek.

Echter na acht ronden begon het te regen en werd de race stil gelegd. Na een klein half uur werd de race weer herstart met de aanduiding 'wet race' voor negen ronden. De regen zette niet door en iedereen, op de Spanjaard Pol Espargaro, statte de race wederom op slicks. Salom kwam beter van zijn plek dan de eerste start en passeerde de eerste ronde op de negende plek. Twee ronden later kwam de Spanjaard al door als zesde en haalde de Spanjaard Alberto Moncayo in en nam de vijfde positie over. De Duitser Jonas Folger had een voorsprong van meer dan drie seconden die Salom bij het vallen van de finishvlag had terug gebracht naar een seconde. Salom pakte uiteindelijk een uitstekende vijfde plaats!

Randy Krummenacher kwam tijdens de eerste start wel goed weg en wist zelfs zijn teamgenoot te passeren. Krummenacher kwam de eerste ronde door op de tiende positie en klom op tot de zevende plek. Na de rode vlag kon de Zwitser vanaf deze zevende plek de tweede race starten en viel terug naar een elfde positie. De Zwitser vocht zich echter terug en pakte op de finishlijn de zevende positie van de Spanjaard Efren Vazquez af met een miniem verschil van 0,004 seconde.

Randy Krummenacher (7e):

"Het was een hectische race vandaag. In de eerste race kwamen veel rijders ten val door de vochtige plekken op de baan. Ik probeerde natte plekken zoveel mogelijk te ontwijken en kon aansluiting krijgen met de groep die streed om de vijfde plek. Na acht ronden zag ik de rode vlag en dat was een goede beslissing van de organisatie. Achterop het circuit regende het en het was te gevaarlijk om door te rijden. De tweede race kwam ik wederom goed weg maar had ik moeite om Pol Espargaro te passeren. Ik verloor teveel tijd waardoor de op de zevende plaats rijdende Efren Vazquez een gaatje kon creëren. De laatste twee ronden zette ik alles op alles om hem te passeren. Ik kon net mijn voorwiel voor die van hem drukken op de finishlijn en pakte de zevende plaats af. Gezien de weersomstandigheden gedurende het weekend ben ik erg blij met dit resultaat. We zullen pro! beren om wederom een goed resultaat te halen tijdens de laatste race van het seizoen in Valencia volgende week."

Luis Salom (5e):

"Dit is het beste resultaat van het seizoen voor mij! Het is geweldig om als vijfde te finishen. Er had zelfs nog meer ingezeten als de race nog een ronde langer had geduurd. De eerste race startte ik slecht. Ik kon wel snel het ritme vinden en vocht mijzelf naar voren. Na de rode vlag kwam de herstart die ik een stuk startte dan de eerste race. Ik reed in groep met zeven rijders en ik probeerde hiervan weg te rijden wat ook lukte. Ik focuste mij op Jonas Folger die drie seconde voor mij op de vierde plaats reed maar de race was net een ronde tekort om ook hem te passeren. Volgende week is alweer de laatste race van het seizoen. Deze race zal mijn vierde thuis race van het seizoen worden en mijn doel is om in Valencia mijn beste seizoensprestatie te halen!"

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com