VU medisch centrum

Neuro- en ouderenpsychiatrie in de Valeriuskliniek

100 jaar patiëntenzorg en onderzoek

2 juni 2010

Op 3 november 2010 organiseert GGZ inGeest een extra Valeriussymposium in het kader van het 100 jarig jubileum van de Valeriuskliniek in Amsterdam. Het symposium gaat over neuro- en ouderenpsychiatrie en wordt gehouden in de Amstelzaal van het VU medisch centrum. Dit symposium markeert tevens het vertrek van prof. dr. Piet Eikelenboom als hoogleraar ouderenpsychiatrie VUmc en psychiater bij GGZ inGeest, en het feit dat dr. Max Stek zijn rol zal overnemen.

Van oudsher heeft in de Valeriuskliniek een sterke traditie bestaan van onderzoek naar neuropsychiatrische aandoeningen. Tot midden jaren tachtig vorige eeuw waren neurologie én psychiatrie ook daadwerkelijk gezamenlijk in de Valeriuskliniek gehuisvest. In de ontwikkelingen na die tijd, heeft het circuit ouderen van GGZ inGeest in samenwerking met VU medisch centrum een belangrijke rol gespeeld bij het op de kaart zetten van het vakgebied ouderenpsychiatrie. Maar ook de aandacht voor neuropsychiatrische aandoeningen bleef. Een belangrijk uitgangspunt is dat klinisch wetenschappelijk onderzoek nauw aan moet sluiten bij reguliere en topreferente patiëntenzorg.

Reden genoeg om de viering van 100 jaar Valeriuskliniek te starten met een symposium op
3 november 2010. Tijdens dit symposium '100 jaar patiëntenzorg en onderzoek: neuro- en ouderenpsychiatrie in de Valeriuskliniek' wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de neuropsychiatrie. Er zijn onder meer voordrachten over fronto temporale dementie, parkinson en gedragssymptomen, delier, interventies van stemmingsstoornissen in de eerste lijn en kliniek en casuspresentaties met hieraan verbonden onderzoek.

Voor meer informatie over alle activiteiten in het kader van de viering van 100 jaar Valeriuskliniek kunt u terecht op
www.ggzingeest.nl/100jaarvaleriuskliniek .
bron: Persbericht