Hogeschool Windesheim

Persbericht, 8 september 2010

Vooraankondiging Vlootschouw 2010
Woensdag 3 november 2010 organiseert Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Windesheim in Zwolle voor de vierde keer de Vlootschouw. Tijdens dit symposium presenteert een aantal afgestudeerden de meest opvallende en spraakmakende praktijkonderzoeken. De Vlootschouw is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijsveld. De onderwerpen zijn actueel en relevant voor het onderwijs. Eén van de bijdragen van de Vlootschouw 2008 werd bekroond met de scriptieprijs van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.

Programma
Drie studenten van Windesheim OSO presenteren hun praktijkonderzoek. Zij hebben in 2009-2010 de opleiding Master Special Educational Needs (MSEN) of Master of Learning & Innovation (MLI) afgerond. Daarnaast worden er workshops aangeboden, waarin ca. 15 studenten hun praktijkonderzoek presenteren. Ook staat er een forumdiscussie op het programma waar drie professionals uit het onderwijs feedback geven op de behandelde onderwerpen tijdens het symposium.

De Vlootschouw wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor het beste praktijkonderzoek. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, docenten en een oud-student. Ook wordt er een publieksprijs toegekend.

Aanmelding
Vanaf 20 september kunnen deelnemers zich aanmelden via de website www.oso-windesheim.nl. Ook is op deze website meer informatie over Windesheim OSO te vinden.