Gemeente Valkenswaard

Muziek en Dans start met kinderkoor

Centrum voor Muziek en Dans start met kinderkoor

Vanaf woensdag 3 november kunnen kinderen die graag samen zingen terecht bij het CMD in Valkenswaard. Op die dag gaat bij het CMD namelijk een kinderkoor van start voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool.

Het uitgangspunt van het kinderkoor is dat ieder kind kan leren zingen. In groepsverband en op een speelse wijze leren ze samen zingen. De kinderen stimuleren elkaar en leren van elkaars goede voorbeeld.

Eigentijds repertoire
Kinderen hoeven geen muzikale voorkennis te hebben. Het gaat er vooral om dat ze graag willen zingen en het leuk vinden om dit in groepsverband te doen. Gekozen wordt voor fris, eigentijds repertoire: liedjes uit verschillende stijlrichtingen, zoals: musical, kinderlied, pop, klassiek en dat alles zowel Nederlandstalig als in vreemde talen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de tijd van het jaar. Voor kerstmis bijvoorbeeld worden bekende en minder bekende kerstliedjes ingestudeerd die bij een kerstoptreden al te horen zijn.

Bij het instuderen van nieuwe liedjes wordt "zingenderwijs" aandacht besteed aan verschillende aspecten zoals ademgebruik, houding, uitspraak en ontwikkeling van melodie- en ritmegevoel. Echter voorop blijft staan het plezier in samen zingen.

Meer informatie
Docente van het kinderkoor is AMV-docente Anke Specker. Anke heeft al jaren ervaring in het geven van zang- en AMV-lessen aan leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Het kinderkoor start op woensdag 3 november aanstaande van 18.45-19.30 uur. Deelname kost EUR 70,00 per jaar voor inwoners van Valkenswaard (EUR107,00 voor kinderen die niet in de gemeente Valkenswaard wonen). Ook kinderen die al een andere cursus volgen bij het CMD kunnen deelnemen aan het kinderkoor: voor deze ingeschreven leerlingen is de deelname geheel gratis. De eerste keer op woensdag 3 november overigens kan iedereen geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen.

Aanmelden
Als u uw kind wilt aanmelden voor het kinderkoor dan kunt u dat doen via een inschrijfformulier. Klik hier voor het inschrijfformulier. U kunt het inschrijfformulier ook afhalen bij de balie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040 2083591. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.