Persberichten
Seminarprogramma op ICT & Logistiek belicht trends Publicatiedatum: 15-10-2010

Cloud Computing ook voor logistieke sector serieus fenomeen

Cloud Computing is een van de meest besproken trends in ICT van dit moment. Ook voor de logistieke sector is het inmiddels een serieus fenomeen aan het worden. Op ICT & Logistiek op 3 en 4 november in Jaarbeurs Utrecht houdt Leopold Jonkman van branchevereniging TLN een seminarsessie over cloud computing, waarin hij ingaat op de mogelijkheden. "Logistieke informatie krijgt hiermee een digitale blauwdruk", zo zegt hij.

Het congresprogramma van ICT & Logistiek belicht meer trends die voor de sector van belang zijn. Zo spreek Dr. Walther Ploos van Amstel over het noodzakelijke reduceren van werkkapitaal in de supply chain. Een hot item sinds de kredietcrisis. Deze trend doet zich over de hele logistieke keten voor en ICT speelt hierin een belangrijke rol. Een van zijn tips: "Beperk je verlies op debiteuren door te zorgen voor de perfecte order: op tijd, volledig, en zonder fouten."

Op ICT & Logistiek vindt dit jaar een uitgebreid en gratis toegankelijk congresprogramma plaats. Het vormt een belangrijk onderdeel van de beurs. Onafhankelijke deskundigen presenteren hun visie op een breed scala aan trends die spelen in de logistieke keten, van retail en groothandel tot transport. Bezoekers van het congresprogramma krijgen naast deze visie vooral praktische oplossingen gepresenteerd voor de ICT-gerelateerde zaken waar zij dagelijks mee te maken hebben, of die in de nabije toekomst gaan spelen.

'Donkere wolken aan de horizon' door Leopold Jonkman, Donderdag 4 November, 15:30 - 16:15, Theater Blauw.

'Minder werkkapitaal in de supply chain? Dat doe je zo!' door Walther Ploos van Amstel, Donderdag 4 November, 10:30 - 12:30 uur, Prins Claus Foyer.

Het volledige congresprogramma is terug te vinden op www.ict-en-logistiek.nl.
---