KRO

KRO Puberruil Z@pp: Thaise Thanathorn uit Giessen ruilt met praatjesmaker Vincent uit Lisse

Uitzenddatum: 03/11/2010

Thanathorn, geboren in Thailand, is een druk baasje die graag in bomen en klimrekken hangt. Hij ruilt met Vincent uit Lisse, die uit een echt scoutinggezin komt. In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

De 11-jarige Thanathorn komt oorspronkelijk uit Thailand. Zijn vader is Nederlands en zijn moeder is Thaise. Het gezin is naar Nederland gekomen toen Thanathorn 1 jaar was. Nu woont hij samen met zijn ouders en zijn zus in een rijtjeshuis in Giessen. Moeder Noi kan heel lekker Thais koken! Het gezin gaat vaak naar de Boeddhistische tempel om te bidden en offers te brengen. Daarnaast vermaakt Thanathorn zich graag buiten op straat - op zijn fiets, skateboard of op een klimrek. Vaak gaat hij met zijn vriendjes op pad om hutten te bouwen.

Vincent is 12 jaar. Hij woont samen met zijn ouders en broertje in Lisse. Vincent zit in de brugklas en houdt het vrouwelijk schoon op school goed in de gaten. Vooral meisjes met rood haar vallen in de smaak. In zijn vrije tijd zit hij veel bij de scouting. Dit zit Vincent in het bloed, want de familie zit al generaties lang bij de scouting. Ook speelt Vincent graag op zijn `didgeridoo', een Australisch blaasinstrument. Vader Martin is buschauffeur en Vincent gaat regelmatig met hem mee om de kaartjes te knippen. Later wil hij graag de dierenartsenpraktijk van zijn opa overnemen.

Welke bijzondere ontdekking doet Vincent als hij met vriendjes een vlot gaat bouwen? Wat gaat er door zijn hoofd als hij de Boeddhistische tempel binnenstapt? Staat Thanathorn zijn mannetje als hij mensen moet helpen in de bus? Lukt het hem een goede noot te krijgen uit de `didgeridoo'?

KRO Puberruil Z@pp aflevering 9, woensdag 3 november om 16.50 uur op Z@pp/Ned.3