Gemeente Oldambt


Loop jij warm voor de brandweer?

De brandweer Oldambt is op zoek naar 10 tot 15 vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan de Brandweer haar taken niet uitvoeren. Daarom gaat volgende week een wervingscampagne van start met als slogan "Loop jij warm voor de brandweer?". Het doel is om met zoveel mogelijk inwoners van Oldambt die interesse hebben in dit werk, in contact te komen.

Vrijwilligers onmisbaar
De brandweer Oldambt bestaat uit negen beroepskrachten en 85 vrijwilligers. Vanaf 2011zijn er vacatures voor 10 - 15 vrijwilligers voor de kazernes Finsterwolde, Scheemda en Winschoten. Goed opgeleide en professionele vrijwilligers zijn onmisbaar in het uitvoeren van de taken van de brandweer. Als vrijwilliger krijg je dezelfde opleiding als beroeps. Er wordt daarom ook wel gesproken van parttime professionals Daarna werk je mee aan boeiend en verantwoordelijk werk dat er wezenlijk toe doet!

Wat vragen we van de vrijwilliger?
In principe kan iedereen vrijwilliger worden: man of vrouw, jong of iets ouder, alle beroepsgroepen.

Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen.Zo moet je in de buurt wonen van één van de vier brandweerkazernes in Oldambt zodat je snel bij de kazerne kunt zijn. Verder moet je overdag en

's avonds beschikbaar zijn om uit te rukken. In verband met opleiding en oefening ben je één avond

per week beschikbaar. Minimaal VMBO en enig technisch inzicht komt goed van pas. En je naaste omgeving ( je gezin, je partner) moet achter je keus staan.

Opleiden

Werken bij de brandweer start met opleiden en trainen. Als iemand zich nu aanmeldt als vrijwilliger dan kan hij/zij in januari 2011 al starten met de opleiding.

De campagne

Half oktober gaat de wervingscampagne van start. Op zoveel mogelijk manieren laat de brandweer van zich horen om bekend te maken dat er vrijwilligers nodig zijn. Er verschijnen posters, een pagina in de Oldambtster uitgave oktober, een stand op Adrillen, een informatiebijeenkomst, informatie op www.brandweeroldambt.nl. Daar zijn ook interviews te lezen met brandweermannen en -vrouwen over hun ervaringen.

Op het volgende informatienummer kan men gedurende de campagne terecht met vragen:

0597 482138.

Informatiebijeenkomst

Op 3 november a.s. is er een informatiebijeenkomst over het werk van de brandweer en over met

name de rol van de vrijwilliger. De bijeenkomst is om 19:30 uur in de kazerne te Scheemda.

Iedereen die interesse heeft en meer wil weten, kan naar deze bijeenkomst komen. Daar is ook gelegenheid om van andere vrijwilligers ervaringen te horen.