Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Rover zoekt nog enkele waarnemers in Gelderland Op de woensdagen 3 en 17 november nemen vrijwilligers het openbaar vervoer in Gelderland weer onder de loep: hoe staat het met de punctualiteit van treinen? Worden reizigers goed geïnformeerd? Is er personeel aanspreekbaar? Dit zijn enkele vragen die de waarnemers tijdens de metingen proberen te beantwoorden aan de hand van invulformulieren.

In opdracht van de provincie Gelderland meet Rover al een aantal jaar de kwaliteit van het openbaar vervoer in Gelderland. Rover-leden controleren o.a. de vertrektijden van trein en bus, beoordelen de informatievoorziening en geven een oordeel over de netheid en het voorzieningenniveau van het(bus) station.

Rover verwerkt de resultaten in een rapport dat wordt aangeboden aan de gedeputeerden van de provinciale staten. We hopen dat onze aanbevelingen worden overgenomen en we - dankzij de inzet van de waarnemers - de kwaliteit van het openbaar vervoer hebben kunnen verbeteren.

Dit jaar vallen de meetdagen op twee woensdagen, namelijk 3 en 17 november. Wij zoeken nog waarnemers (zowel in de ochtend als in de middag) voor de volgende stations:
Doetinchem busstation
Doetinchem treinstation
Ede-Wageningen busstation
Zutphen treinstation

Zin om mee te doen?
Meld u dan snel aan bij de via onderzoek@rover.nl of 033-422 0460. Via deze weg kunt u ons ook bereiken wanneer u vragen heeft.

Deelnemers krijgen een onkostenvergoeding en indien gewenst het eindrapport toegestuurd.
Pagina geplaatst: 19 oktober 2010