Politie Gelderland-Midden

Politie organiseert informatiebijeenkomst taxichauffeurs
Publicatiedatum: 20-10-2010 13:00:31

ARNHEM - De politie Gelderland-Midden organiseert op 3 november een informatiebijeenkomst voor taxichauffeurs in Arnhem. Dit gebeurt naar aanleiding van 6 gewapende overvallen op taxichauffeurs in de afgelopen vijf weken. De politie neemt dit zeer hoog op, zeker ook gezien de enorme impact die een overval op slachtoffers heeft. De informatie-avond heeft een besloten karakter.

De politie onderzoekt op dit moment de overvallen. In de eerste plaats door zoveel mogelijk informatie te verzamelen over hoe, wanneer en door wat voor personen de overvallen worden gepleegd.

Preventie
Tijdens de bijeenkomst krijgen de taxichauffeurs onder meer informatie over wat men zelf kan doen om de kans op een overval te verkleinen en hoe men het beste kan handelen tijdens een overval.

Flyer
De politie verspreidt flyers onder taxichauffeurs waarin zij worden uitgenodigd de informatiebijeenkomst bij te wonen. Ook worden de chauffeurs benaderd via de taxibedrijven in Arnhem.

Direct bellen bij verdachte situaties
In de flyer worden de chauffeurs bovendien opgeroepen de politie direct te waarschuwen als zij verdachte zaken tegenkomen. 'Daarmee helpt u uzelf en uw collega's, maar ook ons'. Men kan bellen met telefoonnummer: 0900-8844 of 0800-7000 (als men anoniem wil blijven).

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---