GroenLinks
Ei voor later - Debat over het invriezen van eicellen

03
nov
3 nov 2010, 21:00u 4 nov 2010, 00:52u

Locatie: De Rode Hoed in Amsterdam
Sprekers: Linda Voortman

Debat over de worsteling van vrouwen met de biologische klok

Is het invriezen van eicellen hét antwoord voor de toekomst op de worsteling van vrouwen met de biologische klok? Of is deze mogelijkheid van de medische wetenschap een onwenselijke ontwikkeling?

Naar aanleiding van de NCRV documentaire `Ei voor later' een debat over de ethische dilemma's rondom om het invriezen van eicellen. Waarom willen vrouwen dit? Wat is de maatschappelijke betekenis van deze ontwikkeling? Wat zijn de voordelen en welke nadelen kleven eraan? Ethici, politici, artsen, opiniemakers en (toekomstige) moeders en vaders gaan de discussie aan over het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw.

UMC St. Radboud en voorzitter NVOG commissie), Fulco van der Veen (hoofd Centrum voortplantingsgeneeskunde Vrouwenkliniek AMC), Marcel Zuijderland (filosoof/ publicist), Marieke Schellart (documentairemaker Ei voor later en ervaringsdeskundige), Henk Jan Ormel (Tweede Kamerlid CDA), Esmé Wiegman (Tweede Kamerlid CU), Linda Voortman (Tweede Kamerlid GL), Wybo Dondorp (ethicus) Malou van Hintum (publiciste) en dr. Ingrid Geesink (senior onderzoeker biomedische ontwikkelingen en volksgezondheidsvraagstukken Rathenau Instituut). Gespreksleider: Lex Bohlmeijer.

Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met de NCRV.
Meer informatie.