Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

29 oktober 2010

---

Vaderfestival in Meervaart

Jesse Bos: `Actieve rol van vaders in de opvoeding is goed voor het kind'

29 oktober 2010
Stadsdeelwethouder Jesse Bos opent op 3 november om 13.00 het Vaderfestival van stichting Impuls. Met het Vaderfestival wil het stadsdeel het actief vaderschap in de buurt en in het gezin vergroten. Het Vaderfestival is van 13.00-17.00 uur in de Meervaart. Er is onder meer een optreden van de Papaband, met vaders en twee dochters uit Nieuw-West.

Stadsdeelwethouder Jesse Bos is blij met de aandacht voor vaders. `Actief vaderschap is erg belangrijk zowel in de opvoeding als in de buurt. Kinderen komen later beter terecht als hun vader zich bekommert om de opvoeding. Op dit moment voelen veel vaders gene om opvoedproblemen met elkaar te bespreken'.

Mannencentrum voor werk en scholing

Om vaders meer te laten participeren heeft het stadsdeel onlangs een mannencentrum geopend, een werk- en scholingscentrum voor (aankomende) vaders.

Vader-kind activiteiten

Het hele jaar door organiseert Impuls `vader-kind-activiteiten'. In de buitenschoolse opvang Het Groeinest schilderen vaders en kinderen met elkaar, op kinderdagopvang Het Groeipaleis lezen vaders voor aan hun kinderen en in de speel-o-theek aan de Jan Tooropstraat is een speciale spelochtend voor vaders en kinderen.

---