Gemeente IJsselstein


3 en 4 november IJsselstein in Dialoog

Op 3 en 4 november vindt de Dag van de Dialoog voor de tweede keer plaats in IJsselstein. Op deze dag worden op een aantal uiteenlopende plekken dialoogtafels georganiseerd door bedrijven, organisaties, instellingen en individuen. Zij gaan met elkaar om de tafel om in gesprek te gaan over het thema van dit jaar: `Samen Leven'. Hier kunnen nieuwe initiatieven en ideeën ontstaan, die bijdragen aan de leefbaarheid in de stad.

Tijdens de Dag van de Dialoog ontmoeten mensen met zeer verschillende achtergronden elkaar.Aan elke dialoogtafel gaan mensen met elkaar in gesprek onder leiding van een getrainde gespreksleider. Het is de bedoeling dat mensen die elkaar niet kennen aan de dialoogtafel ervaringen uitwisselen. Het gaat niet om discussie of debat, maar om het luisteren naar elkaar en het bespreken van het thema. Ieder vanuit zijn eigen zienswijze en ervaring.

Wethouder Integratie, Marijke van Beukering is ambassadeur van de Dag van de Dialoog en zal deelnemen aan een dialoogtafel: "Ik verheug me op de interessante ontmoetingen en uiteenlopende meningen van gesprekspartners. Het is van belang met elkaar in gesprek te komen en te blijven. De Dag van de Dialoog staat voor mij voor ontmoeten, inzicht in achtergrond, meningen en respect."

In IJsselstein worden dialoogtafels georganiseerd door o.a. vluchtelingenwerk, de moskee, Rabobank, de kerk, kinderpersbureau en jongerenwerk. In dagvoorziening `De Huiskamer' gaan kinderen van de Paulusschool in gesprek met ouderen. Het ROC organiseert twee tafels voor leerlingen die de Nederlandse taal aan het leren zijn. Jongeren uit verschillende delen van de stad gaan met elkaar en buurtbewoners in gesprek in jongerencentra Xpress en Xperience.

De Dag van de Dialoog wordt op initiatief van gemeente IJsselstein georganiseerd. De uitvoering wordt door Stiching Pulse verzorgd. Het is onderdeel van programma Kansrijk Samenleven. Dit programma is gericht op het bevorderen van de sociale cohesie in IJsselstein.IJsselstein is één van de 50 steden die dit jaar meedoet aan dit initiatief. In het hele land gaan zo'n 14.000 Nederlanders met elkaar in gesprek.

Voor meer informatie en een overzicht van alle tafels zie www.ijsselsteinindialoog.nl.

Er is nog ruimte voor deelnemers.