Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Agenda

Workshop voor commissarissen bij grote woningcorporaties Datum: Woensdag 03 november 2010
Tijd: 15:30 - 19:00
Lokatie: Grand Kasteel Woerden

Een commissariaat bij een grote woningcorporatie brengt specifieke aandachtspunten en vraagstukken met zich mee. Een aantal leden heeft ons gevraagd om speciaal voor dié commissarissen een workshop te ontwikkelen waar deze specifieke onderwerpen worden besproken door inspirerende en toonaagevende experts. Begin dit jaar heeft de VTW onder commissarissen bij grote woningcorporaties geïnventariseerd naar welke onderwerpen speciale belangstelling uitgaat. Deze inventarisatie heeft geleid tot de workshop van 3 november 2010.

De workshop voor commissarissen bij grote woningcorporaties is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Jan Stolker, Program Director bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR heeft al enige jaren ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en workshops voor commissarissen van grote ondernemingen en heeft een groot netwerk van aansprekende inleiders. Het karakter van de workshop is informeel, vertrouwelijk en interactief. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15-20.

Programma
Het programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:
* Opening, door Greetje Lubbi (vicevoorzitter VTW)
* Ontwikkelingen op het gebied van corporate governance & educatie, door Jan Stolker (Program Director Erasmus Universiteit Rotterdam)
* Risicomanagement en control: formeel kader, door Jan Manschot (Director PwC)

* Risicomanagement en control: de praktijk van de corporatie, door Birgitte van Hoesel-Snel (lid Raad van Bestuur Portaal)
* Toetsingskader voor het interne toezicht, door Koos Parie (zelfstandig adviseur ORKA-advies) en Paul Vlug (bedrijfseconoom)
* De informatieparadox, dinerbuffet met discussie o.l.v. Jaap van Manen (Hoogleraar Corporate Governance Rijks Universiteit Groningen en partner PwC)

Aanmelding en kosten
VTW-leden betalen een bijdrage van EUR 325. De workshop is ook toegankelijk voor niet-leden. Zij betalen EUR 625.