Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin bezoekt waterschap Vallei en Eem

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op woensdag 3 november een werkbezoek aan waterschap Vallei en Eem. Op het programma staat een wandeling langs het project Dijkverbetering Randmeren bij Spakenburg en een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Amersfoort.

Tijdens de rondwandeling bezoekt de commissaris samen met dijkgraaf Annemarie Moons van waterschap Vallei en Eem de oude haven van Spakenburg, de Hongdehemel. De provincie, het waterschap en de gemeente Bunschoten- Spakenburg slaan de handen ineen om dit oude havengebied te verbeteren. Door het aanleggen van een muurtje op de kade zorgt het waterschap ervoor dat Spakenburg in de toekomst voldoende beschermd is tegen overstromingen.

Bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Amersfoort wordt de commissaris geïnformeerd over Omzet Amersfoort. Doel van dit project is om meer energie uit het afvalwater te halen; zelfs zoveel dat de zuivering elektriciteit aan het net gaat leveren. Tegelijkertijd worden meer waardevolle grondstoffen uit het afvalwater gehaald en hergebruikt. Waterschap Vallei en Eem zoekt met behulp van innovatieve technieken naar manieren om de RWZI in Amersfoort volledig duurzaam te maken.

Voor persinformatie:
eva.de.vroome@provincie-utrecht.nl, (030) 258 2249

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11