Gemeente Enschede

Hulpverleners en beheerders oefenen in parkeergarage Van Heek

Op 3 en 24 november vinden in parkeergarage Van Heek in de binnenstad van Enschede trainingen plaats voor hulpverleners van Ambulance Oost en voor beheerders van parkeergarage Van Heek. Doel van de trainingen is om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een incident in een parkeergarage.

Tijdens de trainingen komt een viertal scenario's aan bod; `brand in een auto', `aanrijding auto - voetganger', `reanimatie na overdosis' en `val van trap'.

Realistisch
Het handelen van de hulpverleners en beheerders volgens de geldende protocollen staat centraal tijdens de oefeningen. Het is de bedoeling dat de trainingen zo dicht mogelijk de werkelijkheid benaderen. De beheerder van de parkeergarage moet bijvoorbeeld daarom ook echt contact opnemen met de meldkamer om het incident te melden. De ambulancedienst maakt op basis daarvan een inschatting hoeveel en welke mensen naar de plaats van het incident worden gestuurd.

Posters
De oefeningen nemen vrijwel de hele dag in beslag. De parkeergarage is tijdens beide oefeningen gewoon open voor het publiek. Bezoekers worden met posters geïnformeerd.