Gemeente Ede

dinsdag, 2 november 2010

Met gemak energie besparen

Door: afdeling Communicatie

Behalve dat energiebesparing goed is voor het milieu, is het ook goed voor uw portemonnee. Stroom en gas zijn niet goedkoop en gaan al jaren in prijs omhoog.

Energie besparen is dus geld besparen! Daarnaast levert een energiezuinig huis bij verkoop meer op en wordt uw huis door isolatie minder vochtig en tochtig. Wel zo comfortabel en gezond, mits u overigens goede ventilatiemogelijkheden aanbrengt. Twee belangrijke websites om mee te starten:

* hoe energie te besparen in uw huis; wat kost het; wat levert het op: www.energiebesparingsverkenner.nl;

* subsidieregelingen en aantrekkelijker 'groen' lenen: www.energiesubsidiewijzer.nl

Subsidie voor het isoleren van woningen van voor 1980

Woningeigenaren in Gelderland kunnen straks via de gemeente subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. De provincie Gelderland heeft voorlopig 1,4 miljoen euro gereserveerd. Ook de gemeente Ede heeft zich aangemeld voor deze regeling. De regeling is voor eigenaren van woningen voor 1980 met een WOZ-waarde tot 350.000 euro. De bijdrage is 500 euro per woning voor het isoleren van dak, buitenmuur en begane grondvloer (de schil van de woning). Daarnaast is de gemeente bezig met een eigen aanvullende subsidieregeling. Hierover zullen we u nog dit jaar verder informeren. Houdt u de berichtgeving dus in de gaten.

Subsidie maatwerkadvies

Wilt u weten welke maatregelen u het beste kunt nemen? Het rijk geeft in ieder geval tot het eind van het jaar nog subsidie op een maatwerkadvies voor energiebesparing bij u thuis.