FloraHolland


Informatieve middag huurders marktplaats Bleiswijk

BLEISWIJK (2 november 2010) - "Samen krachten bundelen om zo te komen tot een gezamenlijke benutting van kansen", dat was het doel van de bijeenkomst `Verrassend Bleiswijk' die dinsdag 2 november jl. plaatsvond op FloraHolland Bleiswijk. Alle huurders van marktplaats Bleiswijk waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Zij werden daarin door FloraHolland bijgepraat over de ambities en ontwikkelingen die spelen rondom de marktplaats.

Een belangrijke ontwikkeling is het onderzoek naar een GreenRail Terminal in Bleiswijk. Bleiswijk lijkt een geschikte locatie voor een GreenRail Terminal. Dat is de conclusie van een onderzoek naar de haalbaarheid van een spoorterminal in het westen van Nederland dat vorig jaar is uitgevoerd in opdracht van de stuurgroep Duurzame Logistiek van Greenport(s) Nederland. Momenteel wordt een businesscase verder uitgewerkt, waarin wordt gekeken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld consortiumvorming, ruimtelijke aspecten en financiering.

Voice is een andere belangrijke ontwikkeling op de marktplaats. Voice is een stemgestuurde vorm van verdelen van producten welke de huidige papieren werkwijze van distribueren kan gaan vervangen. Voice wordt uitgevoerd ter efficiency van de logistiek. Met Voice en de bijhorende IT oplossingen wordt een aanmerkelijke vermindering in de logistieke kosten verwacht. Daarnaast wordt met Voice ook de werkveiligheid en de ergonomie verbeterd. In december 2010 wordt Voice in gebruik genomen in het distributieproces van FloraHolland Naaldwijk. In maart 2011 zal Voice geïmplementeerd worden op FloraHolland Bleiswijk.

Na het informatieve gedeelte, konden huurders meedoen aan de drukknopwedstrijd op de nieuwe projectieklokken. De middag werd afgesloten met een gezellig buffet waarbij huurders niet alleen de mogelijkheid hadden om hun marktplaatscollega's beter te leren kennen, maar ook om elkaars krachten te bundelen. "In een informele sfeer werd nuttige informatie gedeeld. Vragen die ik had naar aanleiding van de presentatie over Voice kon ik direct stellen. Positieve ontwikkelingen rondom marktplaats Bleiswijk!", aldus Helen Dukker van First Class, één van de huurders.

Fotobijschrift: huurders marktplaats Bleiswijk in gesprek met elkaar.