Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 03-11-2010

480 Euro boete

IJSSELSTEIN Een automobilist kreeg op dinsdagmiddag 2 november twee boetes die hij meteen af moest rekenen.

Rond 15.50 uur controleerden agenten een automobilist op de Utrechtseweg. Hij kon zich niet legitimeren, waarna de agenten hem naar zijn naam vroegen. De automobilist gaf een naam op, maar die bleek bij controle vals te zijn. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

In het politiebureau bleek de verdachte 17 jaar oud te zijn en hij verklaarde in Nieuwegein te wonen. Hij was niet in het bezit van een autorijbewijs. Omdat hij niet officieel in Nieuwegein (of ergens anders) stond ingeschreven, werd met een Officier van Justitie overlegd hoe hoog de direct te betalen boete moest zijn. De verdachte kreeg een boete van 240 euro voor het opgeven van een valse naam en van 240 euro voor het rijden zonder rijbewijs. Een familielid kwam de 480 euro aan het politiebureau betalen, waarna de verdachte het bureau mocht verlaten.

Fietsendieven

IJSSELSTEIN De politie hield op dinsdagavond drie jeugdige fietsendieven aan.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Praagsingel bij de eindhalte van de tram door drie jongens een fiets werd gestolen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een getuige. Hij verwees hen naar een woning aan de Belgradostraat waar hij de verdachten naar binnen had zien gaan. Agenten gingen naar de betreffende woning en troffen voor de deur de gestolen fiets aan. Zij belden bij de woning aan en de drie verdachten, twee jongens van 13 en één van 14 jaar allen uit IJsselstein, kwamen naar buiten en werden aangehouden. De agenten namen de fiets in beslag. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij straatroof

IJSSELSTEIN Een vrouw raakte aan het begin van de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 november gewond bij een straatroof.

Rond 00.20 uur pinde een 64-jarige vrouw uit IJsselstein geld bij een pinautomaat op De Clinckhoeff. Vervolgens liep zij van De Clinckhoeff in de richting van het Eurovisieplein, waar ze haar auto had geparkeerd. Plotseling werd zij door een jongen beetgepakt, kwam ten val en werd van haar portemonnee beroofd. De verdachte rende een portiek van een flat in, die parallel aan de Televisiebaan staat, waar hij mogelijk aan de achterkant weer uit is gerend.

Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat het slachtoffer licht letsel aan haar been en arm had opgelopen. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Ten tijde van het pinnen, zag het slachtoffer een witte bestelauto op de parkeerplaats staan. Na de straatroof was die verdwenen, dus mogelijk heeft de auto iets met de beroving te maken, maar dat is niet zeker.

Signalement

Lichtgetinte jongen van 17-18 jaar, zwarte jas, lichtblauwe spijkerbroek, zwarte sjaal en witte gympen.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, mogelijk in combinatie met een witte bestelauto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.