Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 03-11-2010

Ruzie om parkeerplek

MONTFOORT Een ruzie om een parkeerplek liep op dinsdagavond 2 november uit de hand. Een automobilist liep onder andere een bloedneus op.

Rond 19.25 uur stond een 24-jarige automobilist uit Montfoort op een parkeerplaats aan het Kasteelplein op een vrijkomend parkeerplekje te wachten. Een andere automobilist deed hetzelfde. Toen er een parkeerplek vrij kwam, reed de andere automobilist vlug die plek in. Er ontstond een discussie tussen beide automobilisten wie er het langst had staan wachten. Die discussie mondde uit in een worsteling tussen beide mannen. De 24-jarige man liep daarbij onder andere een bloedneus op. Hij stapte vervolgens in zijn auto en belde 1-1-2. De andere automobilist stapte in en reed weg.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 24-jarige Montfoorter. Hij deed aangifte van mishandeling. Uit onderzoek kwam naar voren dat de andere automobilist een 28-jarige man uit IJsselstein was. Via een familielid werd contact met hem gelegd. Hij verklaarde aangifte tegen de Montfoorter te willen doen en zegde toe op woensdag 3 november naar het politiebureau te komen. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld.

Inbraak: screammaskers

BREUKELEN Drie inbrekers gingen er in de vroege ochtend van woensdag 3 november met een partij sigaretten vandoor.

Rond 04.10 uur hoorde een getuige bromfietsen op de Kerkbrink rijden en zag vervolgens dat daar drie mannen bij een winkel stonden. De mannen vernielden een ruit en gingen de winkel in. Daar pakten zij meerdere sloffen sigaretten en laadden die in tassen. Vervolgens stapten zij op twee scooters en gingen er in de richting van het Zandpad vandoor.

De verdachten hadden allemaal donkere kleding aan en zij droegen ieder een screammasker (van de film Scream). Het drietal ging ervandoor op een witte Renault scooter en een zwarte scooter.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, mogelijk door de combinatie van de witte Renault scooter, de zwarte scooter en de screammaskers, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.