Politie Hollands Midden

Duin- en Bollenstreek - Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Duin- en Bollenstreek, 03-11-2010 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 2 november in Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom en Voorhout hennepkwekerijen ontmanteld. Zij bezocht verschillende panden tussen 08.00 uur en 16.00 uur.

De politie begon bij een instap in een bedrijfspand in Lisse aan Meer en Duin. Zij trof daar een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan met 64 hennepplanten. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de aangetroffen spullen in beslag genomen.

Bij een pand aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout werden drie buitenplanten in een schuur aangetroffen. Zij zijn meegenomen en worden vernietigd.

In een woning aan de Meerlaan in Hillegom trof de politie een kweekruimte aan van 48 planten. Op de bovenverdieping hingen hennepplanten te drogen. Dit waren zowel binnen- als buitenplanten. De politie ging daarom ook kijken in de tuin en daar stonden potten met geoogste hennepplanten. De aangetroffen goederen waaronder hennepplanten en assimilatielampen, zijn in beslag genomen.

In een bungalowpark aan de Duinschooten in Noordwijkerhout trof de politie in een gebouw achter een bungalowhuisje een hennepkwekerij aan en een stekkerij. Een stekkerij bestaat uit stekjes van hennepplanten, die aan mensen die thuis een hennepkwekerij willen beginnen, kunnen worden doorverkocht. In drie ruimtes van het pand en de tuin werden in totaal 136 planten en 50 stekjes aangetroffen. De politie vond ook harddrugs: vermoedelijk gaat het om XTC-pillen. Een 50-jarige man werd aangehouden in de woning aldaar.

Twee bewoners, een man en een vrouw, van een huis aan de Sleutelbloemstraat in Voorhout werden aangehouden nadat er een hennepkwekerij in hun huis werd aangetroffen. Er waren geen planten in de woning, maar er werden wel resten van hennepplanten aangetroffen. Hieruit kon de politie concluderen dat er net geoogst was. Politie Kennemerland verstrekte Politie Hollands Midden informatie over de woning aan de Sleutelbloemstraat, waardoor de hennepkwekerij ontmanteld kon worden.