Politie Gelderland-Midden

Edese (12) geschept door auto en gewond

Publicatiedatum: 3-11-2010 10:09:21

EDE - Op de Eikenlaan in Ede is dinsdagochtend een twaalfjarig meisje uit die stad geschept door een auto. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het Radboudziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond half negen toen het slachtoffer op haar fiets de Eikenlaan wilde oversteken om de Generaal Gaslaan in te rijden. Daarbij zag ze een over de Eikenlaan tegemoet komende auto kennelijk over het hoofd. De automobilist, een 36-jarige vrouw uit Ede, kwam met de schrik vrij. Als gevolg van de botsing liep een andere auto, bestuurd door een 43-jarige Edese, ook schade op. (122831)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar (16) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 3-11-2010 10:08:33

BARNEVELD - Bij een verkeersongeval op de Van Zuylen van Nieveltlaan in Barneveld is dinsdagochtend 2 november een zestienjarige jongen uit Lunteren gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor negen op zijn bromfiets over de Van Zuylen van Nieveltlaan, komende uit de richting van Wekerom. Net na de kruising met de Wesselseweg botste de jongen achterop een auto met aanhanger, bestuurd door een 30-jarige man uit Barneveld. Vermoedelijk had hij te laat gemerkt dat het verkeer voor hem afremde. Als gevolg van de aanrijding had de Lunterenaar vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar kon na controle naar huis. (122885)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningers aangehouden na graffiti spuiten

Publicatiedatum: 3-11-2010 10:07:57

WAGENINGEN - Een 16-jarig meisje en een 35 jarige man, beiden uit Wageningen, zijn dinsdagavond 2 november door de politie op de Diedenweg in hun woonplaats aangehouden wegens vernielingen. De twee worden ervan verdacht op onder meer de Stadsbrink gevels te hebben besmeurd door het aanbrengen van graffiti. Getuigen waarschuwden even na half twaalf de politie nadat ze op de Stadsbrink twee personen bezig hadden gezien met spuitbussen. Op de Diedenweg, nabij de Engweg, zagen agenten even later het Wageningse duo lopen dat aan het door de getuigen opgegeven signalement voldeed. De twee bleken spuitbussen en foto's van de graffiti bij zich te hebben. Beiden bekenden hun aandeel in de zaak en zijn na verhoor vrijgelaten.
(123152)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---