Siemens

Persbericht

201011. 355

Den Haag, woensdag 3 november 2010

Siemens compacte voedingen met laag energieverbruik en uitgebreide functionaliteit

Siemens heeft haar productlijn Logo!Power compacte voedingen uitgebreid met nieuwe functies en de prestaties ervan verhoogd. Het rendement is over het hele lastbereik verbeterd en het standby energieverlies is gehalveerd. De nieuwe Logo!Power schakelende voedingen zijn compatibel met de eerdere modellen wat betreft installatie en aansluiting, en zijn vooral bedoeld voor inbouw in kleine schakelkasten.

De compacte voedingen beschikken over een breed ingangsspanningsbereik van 100 tot 240 V AC voor wisselspanningsnetwerken en nu ook 110 tot 300 V DC voor gelijkspanningsnetwerken. De nieuwe productvarianten met 5, 12, 15 of 24 volt uitgangsgelijkspanning leveren, typeafhankelijk, 30, 60 of 100 watt. De 12- en 24 V varianten zijn speciaal ontworpen voor de logicamodule Logo! . Deze voedingen zijn universeel te gebruiken in industrie, woning- en utiliteitsbouw. Ze worden veelal toegepast in de machine- en paneelbouw voor applicaties in het lagere vermogensbereik evenals bij de bouw van kleine en speciale apparatuur.

De Logo!Power voedingen met een breedte van slechts 54, 72 en 90 millimeter zijn universeel in alle gangbare eenfasige stroomnetten inzetbaar. Ze beschikken over een breed ingangsspanningsbereik zonder omschakeling en een individueel instelbare uitgangsspanning. Het bedrijfstemperatuurbereik begint bij -20° en is verhoogd van +55° naar
+70° Celsius. Ook het opstarten van de voedingen is geoptimaliseerd: Voor het starten van capacitieve lasten is een reservecapaciteit van 150 procent beschikbaar. De apparaten zijn eenvoudig in beschermingsklasse II zonder aarding bedraad. Met het oog op de export beschikken ze over tal van internationale certificeringen, zoals ATEX, CE, cULus, FM en GL Shipping.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Robert Jan de Leede Telefoon: +31 (0)70 333 1603
E-mail: robert-jan.de.leede@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sitop/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com