Gemeente 's-Hertogenbosch

03-11-2010
Prijsvraag voor jongeren met een goed idee

doe-geld Jongeren met een goed idee kunnen bij de gemeente DOE-geld aanvragen. Bovendien organiseert de gemeente elk jaar een prijsvraag. Wie het beste idee bedenkt, wint EUR 10 000,-

Wat is DOE-geld?
De gemeente wil graag goede initiatieven van jongeren ondersteunen en heeft daarvoor DOE-geld in het leven geroepen. De gemeente stelt jaarlijks ruim EUR 50.000,- beschikbaar voor het uitvoeren van goede initiatieven van jongeren.

Hoe kan een jongere DOE-geld krijgen?
Jongeren kunnen op twee manieren DOE-geld krijgen:
* Voor kleine initiatieven kunnen jongeren een maximale bijdrage van EUR 3.350,- krijgen. Aanvragen is eenvoudig en we beslissen snel of het initiatief wel of niet in aanmerking komt;
* We organiseren jaarlijks een prijsvraag waarbij één keer een groot initiatief kan worden neergezet. Een onafhankelijke DOE-jury, die grotendeels uit jongeren bestaat, beoordeelt de aanvragen. De winnaar krijgt EUR 10.000,- om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

Wat zijn de criteria?
Als je mee wil doen aan deze prijsvraag, dient jouw plan te voldoen aan de volgende criteria:

* de activiteit moet voor en door jongeren (12 t/m 24 jaar) zijn opgezet;

* het moet voor alle jongeren in 's-Hertogenbosch toegankelijk zijn;
* de activiteit moet een (maatschappelijk) doel hebben;
* het geld mag niet besteed worden aan de aanschaf van materialen, zoals (spel)computers, digitale camera's, etc.;
* de activiteit moet uitvoerbaar zijn.

Wat moet je doen?
Bedenk een goed plan wat voldoet aan alle bovenstaande criteria en maak een overzicht van de kosten. Je kunt via de jongerencontactambtenaar Jennifer Artz het DOE-geld formulier opvragen. Dit formulier kan je helpen om het plan op te stellen. Stuur het plan uiterlijk op vrijdag 10 december 2010 om 17.00 uur naar j.artz@s-hertogenbosch.nl, onder vermelding van 'DOE-geld prijsvraag'. Vermeld hierbij ook jouw persoonlijke gegevens.

Winnaar
Winnaars van voorgaande jaren organiseerden bijvoorbeeld een multicultureel festival of maakten een film. Vorig jaar heeft de prijswinnaar zelfs een multimediale magic show neergezet in het Theater aan de Parade. Wie weet wordt jij dit jaar de winnaar van de DOE-geld prijsvraag! Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen, want je kunt rekenen op begeleiding vanuit de gemeente.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jennifer Artz, jongerencontactambtenaar van de gemeente 's-Hertogenbosch, tel. (073) 615 96 16 of per mail j.artz@s-hertogenbosch.nl.