Politie Limburg-Noord

Politie houdt snelheidscontroles in de gemeente Peel en Maas


Datum: 3-11-2010
Tijd bericht: 11:10
Plaats: Peel en Maas
Het Verkeershandhavingsteam heeft afgelopen dinsdag 2 november op verschillende plaatsen in de gemeente Peel en Maas snelheidscontroles uitgevoerd met radarwagens. Er werden in Koningslust 3.778 passanten op de locatie Sevenumsedijk gecontroleerd. Hiervan bleken er 138 te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u, waar de limiet op deze weg op 80 km/u ligt. In Beringe, langs de Noordervaart werden 1.483 passerende voertuigen gecontroleerd, waarvan 43 bestuurders het gaspedaal te diep intrapten. Hier werd als hoogste snelheid 111 km/u geklokt.

Het Verkeershandhavingsteam controleerde dinsdag in Panningen op de Steenstraat op de meest voorkomende verkeersovertredingen, de zgn. Helmgrasfeiten. Hier werden 11 bekeuringen uitgegeven voor het niet gebruiken van de autogordel. In Meijel werd post gevat op de Astenseweg, waar twee bestuurders een snelheidsboete kregen met als hoogst gemeten snelheid 129 km/u, terwijl de limiet 80 km/u is. Al deze bestuurders zullen binnen enkele weken een acceptgiro van het CJIB op de deurmat krijgen.

Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Voor automobilisten is de kans op overlijden bij een aanrijding met een snelheid van 80 km/uur bijvoorbeeld al twintig keer groter dan bij een snelheid van 30 km/u. Nog treuriger zijn de cijfers over fietsers en voetgangers. Bij aanrijdingen met een snelheid van slechts 35 km/u komt 5% van de fietsers of voetgangers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel met dodelijke afloop al opgelopen tot 45% en bij 64 km/u overleeft nog maar 15% de klap.