Gemeente Lelystad

Nieuw havenkantoor Bataviahaven geopend

Woensdag 27 oktober 2010

Het nieuwe havenkantoor van de Bataviahaven in Lelystad is donderdag 14 oktober door wethouder Willem de Jager officieel in gebruik gesteld. Het nieuwe havenkantoor is gevestigd aan Schoonzicht 404 en maakt daarmee deel uit van het bijzondere woon- en bedrijvencomplex aan de Bataviahaven.

Uitstekende voorzieningen

Met de ingebruikneming beschikt de Bataviahaven over een van de modernste havenkantoren van Nederland, waarin uitstekende sanitaire voorzieningen voor gebruikers van de Bataviahaven zijn opgenomen. Op de begane grond vinden gebruikers van de haven voldoende douches en toiletten. Deze zijn modern uitgevoerd. Naast douches en toiletten kunnen watersporters die hun boot in de haven afmeren, ook gebruik maken van faciliteiten als een wasmachine en wasdroger en een aankleedtafel voor baby's. Vanzelfsprekend beschikt de haven nu ook over een ruime douche- en toiletgelegenheid voor minder validen.

Gratis toegankelijk WIFI netwerk

De havenmeesters en de directeur van de haven hebben een ruime werkplek gevonden op de eerste etage van het havenkantoor. Van daaruit hebben zij een volledig overzicht over de haven. Op de eerste etage is ook de speciale vergaderruimte die wordt gebruikt door organisatoren van evenementen die in de haven plaatsvinden of voor vergaderingen. Met de realisatie van het havenkantoor is ook een voor gebruikers van de haven gratis toegankelijk WIFI netwerk operationeel.

Dit project is mede gefinancierd met steun van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling van de Europese Commissie. Ja