Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT CONTROLES TEGEN SCOOTEROVERLAST

Datum publicatie: 03-11-2010 11:27

SPIJKENISSE - Op donderdag 28 oktober hebben politiemensen van het wijkteam Spijkenisse - Noord twee ASO controles (Aanpak Scooter Overlast) gehouden op het parkeerterrein bij sporthal Den Oert. In totaal werden acht bromfietsers bekeurd voor hun snelheid.

Om 09:30 uur voerden agenten de eerste controle uit. Hierbij werden 28 bromfietsers gecontroleerd waarvan er zeven werden bekeurd voor hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid was hier 74 km per uur.

De tweede controle vond plaats om 12:45 uur. Hier werden 22 bromfietsers gecontroleerd waarvan een brommerrijder werd bekeurd. De snelheid van deze bromfietser werd gemeten op 72 km per uur.

Verder zijn er tijdens de beide controles nog 4 andere bekeuringen uitgedeeld. Deze bekeuringen waren voor het rijden op een fietspad waar dit niet is toegestaan, het rijden met gladde banden, het voeren van mistverlichting en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Met behulp van deze ASO-controles op de openbare weg wil de politie de scooteroverlast laten afnemen en de verkeersveiligheid vergroten.