Catawiki wint Best Website award en Publieksprijs

03/11/2010 11:34

Catawiki.nl

Catawiki is gisteravond bij de uitreiking van de belangrijkste innovatieprijzen, de Accenture Innovation Awards, in de prijzen gevallen. De vakjury koos de Catawiki site (www.catawiki.nl) tot beste in de categorie Web concepten. Daarnaast kreeg Catawiki ook de meeste stemmen voor de publieksprijs en won daarmee voor 40.000 euro aan mediabudget. Catawiki is een online catalogus en handelsplatform voor verzamelaars met wereldwijde ambities.

René Schoenmakers, mede-oprichter, laat weten erg blij te zijn met de prijzen: "Het is een eer om zowel door de jury als het publiek zo gewaardeerd te worden. We zijn ook erg blij met de publiciteit. Tot nu toe zijn we vooral door mond-tot-mondreclame gegroeid. Het gewonnen mediabudget is daarom ook erg welkom."

Eerdere winnaars bij de Accenture Innovation Awards zijn onder andere Hyves en Buienradar. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens het Accenture Innovation Seminar in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Over Catawiki

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date. Er is ook een versie voor de smartphone. Daarmee heb je altijd je verzameling bij je.

De site is november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn een miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 50 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 350.000 stripboeken en 650.000 postzegels te koop aangeboden. Dit is het grootste aanbod in de Benelux. De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'. In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. Catawiki is gevestigd in Assen.





http://www.catawiki.nl

http://www.catawiki.nl