Deelgemeente Charlois Rotterdam

Vrouwenhuis Pendrecht geopend!

Zaterdag 30 oktober ging na weken van voorbereiding het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen, aan de Zijpe in Pendrecht, officieel open. PvdA-kamerlid Nebahat Albayrak, wethouder Louwes en portefeuillehouder Michel de Baan waren aanwezig om de Vitale Wereldvrouwen hartverwarmend toe te spreken.

Dagelijks bestuurder Michel de Baan overhandigde Dilek een fraai portret op canvas (foto: fotopersbureau Cor Vos) Niet alleen de zaal, ook het programma zat propvol! Zo werd de Koplopersgroep trotse vrouwen voorgesteld aan het gemêleerde gezelschap in de zaal. Ook vertelde wethouder Louwes hoe trots zij is op de totstandkoming van het Vrouwenhuis. En gaf Kamerlid Albayrak een prachtige speech over de sterke vrouwen uit het Vrouwenhuis, de wijk Pendrecht en de campagne Pendrecht is goed bezig! Zij onderschreef dat de bewoners uit Pendrecht écht goed bezig zijn. Aan het eind van het programma pakten de Baan, Louwes en Albayrak het keukengerei om samen met een aantal vrouwen een heerlijke salade te maken. En daarna kon er gegeten worden!

Pendrecht is goed bezig!

De opening van het Vrouwenhuis was tevens de afsluiting van weer een maand uit de campagne Pendrecht is goed bezig! Held van oktober Dilek werd daarom ook door portefeuillehouder Michel de Baan bedankt voor haar inzet. Zij kreeg haar schitterende foto op canvas. Dilek nam haar cadeau in ontvangst met de woorden ik ben heel trots op mezelf wat uiteraard kon rekenen op luid applaus uit de zaal. Want alle vrouwen aangesloten bij het Vrouwenhuis zijn het over één ding wel eens: Dilek is een held.