Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dag Activiteiten Centrum open

Wethouder Jantine Kriens opende vorige week woensdag het Dag Activiteiten Centrum van Bouman GGZ aan de Sliedrechtstraat 4. Het Dag Activiteiten Centrum is een aanvulling op het Medisch Sociaal Centrum Zuid.

Met het doorknippen van een lint opende wethouder Jantine Kriens het nieuwe Dag Activiteiten Centrum (foto: Wyzphoto.nl) Op 22 december 2008 is het Medisch Sociaal Centrum Zuid aan de Sliedrechtstraat 4 geopend. Bouman GGZ biedt hier zorg, medicatie en activering aan inwoners van Rotterdam-Zuid met sociale, psychische en verslavingsproblemen. Vorig jaar november ging de eerste paal voor uitbreiding van het pand de grond in, voor zowel kantoorruimtes als een activiteitencentrum. Deze nieuwbouw is nu geopend.

Via een geïntegreerd programma van wonen-werken-behandelen worden patiënten van Bouman GGZ voorbereid op terugkeer in de samenleving.

Voor het onderdeel werken heeft Bouman GGZ nu een Dag Activiteiten Centrum geopend. Het bijzondere van deze voorziening is dat op één locatie behandeling en werk bij elkaar zijn gebracht.