Deelgemeente Charlois Rotterdam

Afscheid Wim van der Have

Op 28 oktober nam Wim van der Have afscheid als voorzitter van de Ouderenadviesraad.

Tijdens zijn afscheidsspeech zei Wim van der Have dat hij aandacht blijft vragen voor de positie van ouderen in de samenleving en de toenemende armoede onder deze groep (foto: fotopersbureau Cor Vos) Hij was jarenlang actief in het Rotterdams bestuur, niet alleen als voorzitter van de Ouderenadviesraad, maar ook zeven jaar als bestuurder in Charlois, waarvoor hij is onderscheiden met de gouden Karel de Stoutespeld. En nog eens twaalf jaar was hij wethouder in Rotterdam, waarvoor hij is onderscheiden met de Wolfert van Borselenpenning.

Portefeuillehouder Michel de Baan was aanwezig op zijn afscheid en bedankte Wim voor het op de politieke agenda zetten van de (positie van) ouderen in Charlois. Ook deelraadsvoorzitter Ed Goverde was erbij, in zijn speech prees hij van der Haves sterke bestuurlijke kwaliteiten. Daarnaast is Wim hartverwarmend toegesproken door veel leden en de nieuwe voorzitter van de Ouderenadviesraad; oud-deelraadslid Peter Diepenhorst. Daaruit bleek een enorme waardering.

Zijn eigen afscheidsspeech gebruikte Van der Have om zijn mening te geven over de huidige samenleving en nieuwe regering. Van der Have hoopt op betere tijden voor ouderen en blijft aandacht vragen voor hun positie en de toenemende armoede onder deze groep.

Met het afscheid van Wim van der Have bij de Ouderenadviesraad verliest Rotterdam Charlois een betrokken en bevlogen bestuurder. Deelgemeente Charlois wenst hem en zijn vrouw veel gezondheid en geluk.