Woningcorporatie Ymere

Jong op IJburg

3-11-2010

In het voorjaar is Ymere een samenwerking aangegaan met IJburg TV en het IJburg College om te ontdekken hoe het is om jong te zijn op IJburg.

Er wordt veel gesproken over de problemen die jongeren op IJburg veroorzaken maar zij zijn zelf nooit in deze gesprekken betrokken. Hierin heeft dit initiatief verandering gebracht. Er is gesproken met de jongeren over voorzieningen in de wijk en waaraan volgens hen behoefte is. Ymere zal hier in de verdere ontwikkeling van IJburg op inspelen.

De vraag aan de jongeren was: Hoe kan de openbare ruimte zo ingedeeld worden dat er plek is voor iedereen? Het initiatief met IJburg TV en het IJburg College was het uitvoeren van een videoproject die een effectieve bijdrage levert aan een plan van aanpak op basis van op film vastgelegde bevindingen van IJburgse jongeren zelf.

De uiteindelijke filmpjes zijn tijdens een talkshow door de jongeren getoond aan de professionals en stakeholders op IJburg waardoor een interessante dialoog op gang kwam. In 2011 wil Ymere samen met het IJburg College en het jongeren persbureau van IJburg TV een vervolg geven aan dit project met uiteindelijk resultaat een jongerenraad op IJburg.

Er zijn de afgelopen jaren meerdere goede initiatieven opgestart. Eind 2008 is door inspanningen van corporaties en het stadsdeel Youth Side geopend, een productiehuis voor jongeren. Ook elders op IJburg zijn in 2009 en 2010 meer initiatieven en voorzieningen gekomen, zoals het Cruijff Court en het Jongeren persbureau.

Kijk voor meer informatie op: www.ijburgtv.nl/jongopijburg